AcasăNewsDiaconescu cere „plasa de protectie” pentru Oltchim

Diaconescu cere „plasa de protectie” pentru Oltchim

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, sustine ca are „ac” de cojocul creditorilor Oltchim

Dan Diaconescu a cerut garantii ca statul nu va cere intrarea in insolventa a  Oltchim si ca banii din privatizare vor fi folositi pentru salarii si repornirea combinatului.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, sustine ca are „ac” de cojocul creditorilor Oltchim

Premierul Victor Ponta a precizat ca, daca Diaconescu va plati 203 milioane de lei (c irca 45 de milioane de euro, pentru pachetul de 54,8% din actiunile Oltchim) pana luni, 1 octombrie 2012, banii vor fi folositi asa cum a cerut politicianul teleast. In caz contrar, Guvernul va anula licitatia si va oferi circa 40 de milioane de euro, pentru plata salariilor restante la Oltchim si pentru capital de lucru. Unul dintre avocatii lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a fost prezent si ieri la sediul Ministerului Economiei, pentru a negocia ceea ce a cerut Diaconescu. El a declarat ca este pregatit in cazul in care creditorii combinatului ar cere insolventa.  „Avem masuri de protectie si in legatura cu Petrom, BCR si in legatura cu bancile”, a declarat Fenechiu, dar nu a precizat si care sunt acele masuri. Intre timp, Olchim s-a mai ales cu un creditor.

Datorie cumparata de la Electrica

Reprezentantii Chimcomplex,  firma detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, au venit ieri la Ministerul Economiei cu o oferta de cumparare a creantei de 150 milioane de euro pe care compania de stat Electrica SA o are asupra Oltchim. „Daca va fi vanduta creanta Electrica, vom avea alt creditor, si anume pe domnul Vuza. Va trebui sa negociem cu toti creditorii”, a spus ieri Fenechiu.

Pe de alta parte, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a avertizat ca un esec al privatizarii Oltchim va fi un semnal prost pentru investitori.  „Un esec este un esec, nu da bine. Dar ca semnatar al acordului cu FMI, conditia care era pusa acolo era sa se indeplineasca pasii legati de privatizare. Nu era conditionat de terminarea privatizarii”, a spus Isarescu.

author avatar
Arpad Dobre
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger