AcasăNewsDiaconescu a dat explicatii la DNA despre licitatia pentru Oltchim

Diaconescu a dat explicatii la DNA despre licitatia pentru Oltchim

Dan Diaconescu s-a prezentat joi dimineata la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a da explicatii cu privire la licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim.

Presedintele Partidului Poporului a venit insotit de doi avocati si dupa intalnirea cu procurorii, Dan Diaconescu a dat mai multe detalii jurnalistilor despre plangerea formulata impotriva sa. Acesta a spus ca va reveni la DNA dupa ce declaratia sa va fi conexata cu cea a lui Remus Vulpescu. Cu aceasta ocazie, Diaconescu a spus despre fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, ca este un “labil psihic”.

Parchetul a fost sesizat de catre OPSPI in privinta savarsirii de catre patronul OTV a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim. Dan Diaconescu a oferit aproximativ 43 milioane de euro pentru titlurile detinute de stat, desi nu a putut dovedi ca detine aceasta suma.

Remus Vulpescu a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca Diaconescu nu a provocat neaparat o paguba materiala, ci mai degraba un dezechilibru adus institutiilor statului, deoarece daca nu exista nicio oferta de privatizare, combinatul ar fi putut fi repornit mult mai devreme.

author avatar
Andra Nesu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger