AcasăNewsDGA are o noua conducere

DGA are o noua conducere

Aprilie a venit cu schimbari la varful Directiei Generale Anticoruptie. Mai exact, a fost anuntata o noua conducere a Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

Decizia luata de ministrul de Interne chiar in prima zi a acestei luni ii vizeaza pe Alexandru Catalin Ionita, comisarul sef de politie imputernicit sa ocupe, timp de o jumatate de an, functia de director general al Directiei, dar si pe comisarul sef Constantin Preoteasa, care, conform comunicatului MAI, a fost numit noul numar doi in DGA, respectiv detinator al atributiilor de director general adjunct al Directiei Generale Anticoruptie.

Din cate anunta reprezentantii ministerului, Ionita lucreaza de 18 ani in cadrul ministerului condus actualmente de catre Petre Toba, rastimp in care a fost, printre altele, director al Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Romane. La randul sau, Preoteasa are peste doua decenii de experienta in Ministerul de Interne, fiind specializat in domeniul combaterii coruptiei si a criminalitatii economice, in toti acesti ani avand mai multe functii de conducere in aceasta arie de activitate.

Decizia de imputernicire a celor doi sefi in cadrul DGA-ului vine la aproximativ doua saptamani de cand precedentul sef al institutiei subordonate MAI si adjunctul sau de la acel moment au fost eliberati in functie, prin decret semnat de catre seful statului. Este vorba despre Janica Arion-Tiganasu si, respectiv, despre Genu-Eduard Radu.

author avatar
Cristina Stefan
1.498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger