AcasăNewsDezvaluiri SOC: Cum a fost prins Omar Hayssam!

Dezvaluiri SOC: Cum a fost prins Omar Hayssam!

Omar Hayssam va imparti cat de curand celula cu cei doi frati ai sai

Aducerea in Romania a lui Omar Hayssam se pare ca s-a facut printr-o operatiune atipica, dupa ce serviciile secrete din Siria l-au supravegheat permanent timp de 7 ani. Omul de afaceri sirian ar fi vrut sa fuga din Siria, moment in care ar fi fost capturat, potrivit unor dezvaluiri facute in cadrul unei emisiuni televizate.

„Primul scenariu: se spune ca Omar Hayssam a incercat sa fuga de pe teritoriul Siriei (…) In acel moment ar fi fost capturat si predat (…) Al doilea: Omar Hayssam a incercat sa fuga din Siria si a fost capturat de rebelii sirieni”, a spus moderatoarea emisiunii “Romania in 60 de minute”, Sorina Matei.

Ovidiu Ohanesian, unul din jurnalistii romani rapiti in 2005, crede ca aducerea in tara a lui Hayssam a fost o intelegere din care au avut de castigat Traian Basescu si presedintele Siriei.

„Daca tot au putut sa predea un terorist international judecat si condamnat in alta tara, de ce sa nu o faca? A fost o chestie la mica intelegere din care au avut toti de castigat. Si Basescu si Assad”, a spus Ohanesian, la Romania TV.

In emisiune a intervenit si consilierul prezidential Iulian Chifu care a incercat sa lamureasca o declaratie uluitoare a lui Basescu. „Cum sa va spun cand Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat?”, a spus vineri seful statului. Chifu a precizat ca de fapt presedintele raspundea la o intrebare din sala: „A fost o intrebare venita din sala si a fost un raspuns cu o intrebare. ‘Cum sa spui asa ceva?’ nu inseamna o afirmatie”.

In urma cu sapte ani, dupa ce Omar Hayssam a fugit din Romania au fost scoase din functie persoane importante. Seful Serviciului de Informatii Externe, Gheorghe Fulga si-a dat demisia in iulie 2006 ca urmare a disparitiei lui Omar Hayssam. La fel au procedat imediat si Radu Timofte, directorul Serviciului Roman de Informatii si directorul DGIPI, Virgil Ardelean.

Foto: finantistii.ro

author avatar
Alina Costache
2.667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger