AcasăNewsDezvăluiri bombă! Zeci de contracte cu statul pentru o firmă condusă de...

Dezvăluiri bombă! Zeci de contracte cu statul pentru o firmă condusă de unul dintre fondatorii AUR. George Simion a fost director acolo

sursa foto: Facebook/Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Dezvăluiri de ultim moment apar în presă! Sunt legate de numele unuia dintre fondatorii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), dar și de actualul lider al acestui partid, George Simion, fost director la firma condusă de către Dorin Lulea.

Astfel, firma unuia dintre fondatorii AUR, în care George Simion a și fost director, a obținut zeci de contracte cu statul doar în perioada 2017 – 2023.

Potrivit newsweek.ro, 30 de contracte cu statul a avut firma „Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL”, la care George Simion a fost director, iar firma a primit, spre exemplu, un contract de 10.000 € doar de la poliție.

Instituțiile cu care s-au încheiat contracte din bani publici

S-a mai aflat faptul că firma este condusă de către Dorin Lulea, prieten al lui Simion, care este fondator AUR.

„Între 2017 și 2023, firma „Ideal Proiect Arhitecture & Engeneering”, unde liderul AUR Dorin Lulea este și azi patron, iar George Simion a fost director, a câștigat (de fapt, i s-au încredințat) 30 de contracte cu instituții ale statului.

Cu poliția de Frontieră are contracte de peste 10.000 de euro.

Printre instituțiile cu care Lulea, ca patron și Simion, ca director au încheiat contracte din bani publici se numără Poliția de Frontieră Oradea, Poliția de Frontieră Giurgiu, Romsilva, Federația de Cantotaj, primăria Cernavodă, primăria Tunari, primăria Ștefănești etc”, conform sursei citate.

Ce spune Lulea

Firma este înființată în 2006, după cum a explicat patronul Dorin Lulea. Deși a avut zeci de contracte cu statul, luate prin încredințare directă, Lulea încearcă să pozeze în victimă, el spunând că a beneficiat de contracte cu statul prin încredințare directă pentru că licitațiile erau „aranjate”, notează aceeași sursă.

„Contractele cu valoare mică se încheie prin încredințare directă. Pe zona de proiectare, verificare, expertizare contractele sunt numai cu valori mici. Procedura în acest caz, ca în toată Europa, este una simplificată. Licitațiile se fac numai pentru achiziții cu valori ridicate. La licitații nu prea am participat deoarece aveam de lucru în privat, plus că fiind lucrurile aranjate se pierdea timpul”, a declarat Lulea, într-o discuție cu jurnaliștii de la publicația menționată.

Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
3.873 afisari

2 COMENTARII

  1. MAI COMANE ,articolul tau e HARIE IGENICA !,CE-S 10 000 euro in politica ??, golania din politica e azi incepe de la un nivel de zeci de milioane !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger