AcasăNewsDezvăluire bombă! Primărița Clotilde Armand și-a mărit salariul, pe final de an

Dezvăluire bombă! Primărița Clotilde Armand și-a mărit salariul, pe final de an

Dezvăluire bombă, pe final de an 2023! Ce s-a aflat despre actuala primăriță de la Sectorul 1, la început de decembrie, „luna cadourilor” cum mai e ea cunoscută, dat fiind faptul că e luna sărbătorilor de iarnă? Ei bine, edilul Clotilde Armand și-ar fi mărit salariul.

Sunt, așadar, dezvăluiri despre primărița de la Sectorul 1, Clotilde Armand.

Acestea vin de la Ziarul de Investigații, care aduce în atenție o dispoziție recentă, conform căreia s-a decis majorarea „cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București”.

N-ar fi prima oară când primarul sectorului considerat de mulți a fi cel mai bogat al Capitalei își mărește leafa. În urmă cu un an, Agenția Națională de Integritate atrăgea atenția că primărița era în stare de incompatibilitate și în conflict de interese, în legătură cu sporurile însușite odată cu implementarea unor proiecte europene:

„Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligatia ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă (…)”, transmitea ANI.

Iată că, la circa un an distanță, în Monitorul Oficial Local al primăriei a apărut un „Proiect de dispoziție prin care i se deleagă domnului P. O. L., Viceprimarul Sectorului 1 al Municipiului București, atribuțiile Primarului Sectorului 1 cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”.

Conform site-ului publicației citate, inițialele sunt ale viceprimarului USR Oliver Păiuși Leon, consilier local ales al Primăriei Sectorului 1 din anul 2016. Viceprmarul USR ar fi primit, astfel, sarcina de a-i mări salariul colegei sale de partid și totodată șefa de la Primăria Sectorului 1.

author avatar
Andrei Coman
350 afisari

9 COMENTARII

  1. Ei, a muncit saraca de aia si-a marit salariul !
    Ar trebui reglementat si restrictionat abuzul de putere al primarilor.Ei reprezinta Consiliul local, desi Primaria si Consiliul local au atributii diferite, ei maresc salariile cat vor (de zici ca sunt mici ceausesti), ei pot lua toate atributiile viceprimarului si pot conduce singuri ca mici dictatori.
    Nu sunt controlati de nimeni.Si dupa ce unii dintre ei ragaie de lene, si de mici afaceri prospere mai au si pensii speciale? Tupeistul ala de la Crevedia si altii..
    Ciolacu ne abureste si pe la spate…

  2. ‘Femeia’ își permite. Așa se întâmplă când ai în spate persoane influente. Cine să o tragă la răspundere pentru toate dezastrele pe care le-a făcut? Ar trebui sa aibă porecla ‘Calamity woman’

    • Io zic să mergi la psd S1…vezi că pe ăla minoritar l-au băgat în șparlament acum 2-3 zile… să confrunți PV-urile din secțiile de vot… de nu-ți place rezultatu, belesti lupa lu băiatu…

  3. Retardații de români nu au aflat de legea promovată de psd și ospătarii acestora, CARE PERMITE MAJORAREA CU CÂT VOR ORGANELE LOR…BRAVO MARIE BRIGITTE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger