AcasăNewsDeznodământul în cazul falimentului City Insurance. Instanța a decis!

Deznodământul în cazul falimentului City Insurance. Instanța a decis!

city insuranceDeznodământul în cazul falimentului City Insurance. Instanța a decis!

S-a terminat, City Insurance, unul dintre cei mai importanți asiguratori din România, intră în faliment! Tribunalul București a admis cererea ASF, de dizolvare a societății.

Deciza de miercuri, 9 februarie, a magistraților Tribunalului București nu este definitivă, dar este executorie.

„Admite cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi, în temeiul art.250 raportat la art.262 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Societatea de Asigurare City Insurance SA. (…) În temeiul art.255 rap la art.145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele”, se arată în decizia instanţei.

Decizia Tribunalului nu este definitivă

Tribunalul a numit lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Cluj SPRL, cu o remuneraţie de 10.000 lei din averea City Insurance.

Totodată, instanţa a dat dispoziţie tuturor băncilor la care City Insurance are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar. Sigilarea bunurilor din averea companiei de asigurări revine în sarcina lichidatorului judiciar.

Pe 17 septembrie 2021, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului.

author avatar
Andreea Vlad
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger