AcasăNewsDezastrul de la Crevedia. Câte case sunt distruse/avariate și câte autospeciale ale...

Dezastrul de la Crevedia. Câte case sunt distruse/avariate și câte autospeciale ale pompierilor, deteriorate. Cifrele anunțate de Arafat

sursa foto: captură video

La opt zile de la dezastrul ce a avut loc la Crevedia, apar noi informații cu privire la urmările exploziilor de la stația GPL din localitatea dâmbovițeană.

Oficialul aflat în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a ieșit, duminică, în fața presei. Și a vorbit despre intervenția de la Crevedia. Dar și despre numărul imobilelor distruse și afectate în urma deflagrațiilor.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că, în urma exploziilor de la staţia GPL de la Crevedia, 10 case sunt distruse, iar alte 75 au fost avariate, conform datelor centralizate la nivelul autorităţilor din Dâmboviţa, transmite news.ro. Mai mult, potrivit sursei citate, în urma suflului celei de-a doua explozii au fost avariate şi autospeciale ale pompierilor, dar şi unul dintre roboţii de intervenţie.

Citiți și: Colonelul care a ridicat licența stației GPL de la Crevedia a murit! Accident bizar, la poligon

10 imobile distruse, alte 75 afectate

„La imobile, ca impact, până acuma se pare că au fost de incendiu şi de explozie distruse 10 imobile, iar afectate până acuma sunt raportate 75 de imobile, fiind situaţia în dinamică, şi când zic afectate, de la un singur geam spart până la efecte mai serioase, care afectează 10%-20% din locuinţă. Astea sunt rapoarte care se fac prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi care urmează să fie comunicate Guvernului pentru acordarea sprijinului necesar, la solicitarea Comitetului”, a declarat Arafat în fața presei.

Potrivit oficialului, şi la nivelul structurilor de intervenţie au fost înregistrate pagube în urma incendiului şi a exploziilor de la Crevedia.

Mai exact, 11 autospeciale de stingere cu apă şi spumă sunt deteriorate, în mod deosebit fiind afectate parbrizele şi oglinzile din cauza deflagraţiei, conform aceleiași surse. De asemenea, autospeciala cu roboţi a fost deteriorată la nivelul jaluzelelor şi pe exterior, iar unul dintre cei trei roboţi a fost deteriorat, urmând a fi reparat în regim de urgenţă.

Crevedia. Ce ajutoare de urgență vor fi acordate celor cu locuințe afectate

Vă amintim că în 31 august, la finalul ședinței Executivului, purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin, a făcut câteva precizări cu privire la măsurile de sprijin pentru familiile și persoanele afectate de tragedia de la Crevedia, adoptate joi în ședința de guvern. „Pentru persoanele ale căror gospodării au fost afectate de explozie vor fi acordate următoarele ajutoare de urgență: câte 10.000 de lei pentru locuințele sau gospodăriile afectate în proporție de peste 75%, câte 7.000 de lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe sau gospodării au fost afectate în proporție de 50 și 75%, câte 4.500 de lei în cazul locuințelor afectate în proporție cuprinsă între 25 și 50%, câte 2.500 de lei pentru locuințele și gospodăriile afectate în proporție de până la 25% și câte 1.500 de lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate”, a anunțat, între altele, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al guvernului.

author avatar
Andrei Coman
233 afisari

5 COMENTARII

  1. Această tragedie ar putea readuce pe tapet problema modificării legislației referitoare la montarea hidranților pentru stingerea incendiilor, în cartierele din localtăți, în apropierea clădirilor pentru locuințe, la fel cum se întâmplă în alte țări civilizate. Prin montarea hidranților pentru stingerea incendiilor în apropierea clădirilor pentru locuințe și nu numai, în cartierele localităților s-ar eficientiza munca pompierilor, s-ar reduce timpii de acțiune pentru stingerea incendiilor, putând fi prevenite multe din tragediile actuale, având în vedere și faptul că multe localități sunt racordate la rețeaua națională de gaze naturale, stațiile de alimentare cu carburanți sunt amplasate lângă case și plocuri de locuințe, dar și lângă rețele importante de transport.

  2. Mai da’ unde sunt echipamentele alea ale pompierilor pentru temperaturi inalte?
    Arata ca niste costume de cosmonauti.
    Alea nu se topeau pe cap..si corp..
    Cica i-a dotat…

  3. „Gomandantul de la agtiune”, criminalul aRahat a trimis pompierii sa arda de vii linga cisternele in flacari! Nu a dat doi bani pe viata pompierilor, carora le-a riscat viata inutil, desi i s-a raportat din teren ca vor exploda cisternele, criminalul aRahat a tinut pompierii acolo sa arda de vii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger