AcasăNewsDezastrul de la BAC creste ingrijorator numarul tinerilor care isi cauta un...

Dezastrul de la BAC creste ingrijorator numarul tinerilor care isi cauta un loc de munca!

(foto: guraialomitei.com)

Numarul tinerilor care isi cauta un loc de munca este ingrijorator, spune Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca.  Asa se face ca rata somajului in randul tinerilor intre 16 si 25 de ani reprezinta 27 la suta din rata totala a somajului.

foto: guraialomitei.com

Peste 54.000 de absolventi s-au inregistrat ca someri, insa aproape 42.000 dintre ei nu beneficiaza de indemnizatia de somaj din cauza faptului ca nu au stiut ca au doar 60 de zile pentru a solicita acest lucru, a declarat, marti, Silviu Bian.

„Nu s-au inscris la timp. Multi tineri nu au stiut ca trebuie sa se inregistreze in 60 de zile de la absolvire pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj„, a declarat presedintele ANOFM.

Bian spune ca numarul mare al tinerilor care sunt in dificultate din cauza ca nu-si gasesc un loc de muncă „este ingrijorator” si ca se gandeste ca, incepand cu anul viitor, bursa locurilor de munca pentru absolventi sa fie organizata in luna octombrie, dupa inceperea anului universitar.

Presedintele ANOFM a mai spus ca numarul absolventilor, care sunt inregistrati ca someri, ar putea sa scada odata cu inceperea anului universitar.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger