AcasăNewsDezastrul de la BAC a fost premeditat

Dezastrul de la BAC a fost premeditat

Pe langa criticile sindicalistilor si politicienilor, de departe cea mai grava acuzatie la adresa ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, vine din partea pesedistului Iulian Iancu.

Iulian Iancu sustine ca Daniel Funeriu vrea sa ii trimita pe tineri in zona salarizarii minime

Teoria social-democratului este una cat se poate de simpla: liceeni au fost picati la examen ca sa poata fi plasati in zona salarizarii minime. „Eu sunt convins ca acest nivel foarte ridicat al subiectelor de la bacalaureat a fost intentionat. Va rog sa priviti acest esec ca echivalentul unei crime cu premeditare. Este un tsunami caruia o sa-i resimtim efectele timp de un deceniu, cu totii”, a declarat Iancu, sustinand ca, in felul acesta, tinerii nu vor avea nicio perspectiva.

Daniel Funeriu

“Voiam sa-i picam pe toti, le dadeam la nivelul olimpicilor. Le-am dat undeva aproape. De ce? Unde sunt trimisi acesti tineri? In zona muncii necalificate, in zona contractelor pe durata determinata, in zona salarizarii minime”, a explicat pesedistul, precizand ca urmatorul efect ar putea fi inchiderea unor centre universitare din Romania. Opinia lui Iancu este impartasita intr-o buna masura si de presedintele BNS, Dumitru Costin.

Potrivit acestuia, sesiunea din aceasta vara a bacalaureatului a fost “o radiografie a sistemului educational”, reusind sa  dea mai multi someri, mai multi tineri fara perspectiva. „Piata muncii va avea un nou val de tineri foarte vulnerabili care vor avea nevoie urgent de consiliere, de orientare profesionala, de calificare”, a declarat Costin, precizand ca se impune schimbarea curriculei scolare.

author avatar
eNational
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger