AcasăNewsDezastru: România se apropie de un milion de șomeri

Dezastru: România se apropie de un milion de șomeri

România este pe cale să devină o țară de șomeri

Numărul șomerilor anunțat de Inspecția Muncii pentru data de ieri a atins aproape un milion. Este însă de așteptat ca numărul acestora să explodeze în următoarea săptămână, având în vedere degradarea accelerată a economiei românești.

România este pe cale să devină o țară de șomeri

Ministerul Muncii a anunțat situația contractelor de muncă suspendate și încetate la data de 2 aprilie. Situația este mult mai gravă decât se credea, având în vedere că, cel puțin în ceea ce privește șomajul tehnic, angajatorii au avut voie să depună listele cu salariații abia de la 1 aprilie. Mai mult de atât, foarte mulți patroni încă ezită să apeleze la măsura de sprijin pentru salariați prin trimiterea acestora în șomaj tehnic, de teamă că vor fi obligați să plătească impozitele și taxele pentru aceste indemnizații, confuzie creată din cauza comunicării haotice și contradictorie a membrilor Guvernului Orban. Ieri, la Inspecția Muncii erau deja înregistrate un total de 862.557 de contracte de muncă suspendate și încetate. La categoria contracte suspendate, unde salariații ar trebui să beneficieze de indemnizația pentru șomaj tehnic, cele mai multe provin din industria prelucrătoare – 239.279, urmate de comerțul cu ridicata și amănuntul și repararea autovehiculelor și motocicletelor -171.454 și de hoteluri și restaurante -115.080 contracte suspendate. Totodată, 173.834 de români au fost concediați, unii dintre aceștia putând beneficia doar de indemnizația de șomaj, care este în jur de 500 de lei. Cei mai mulți salariați care și-au pierdut locurile de muncă provin din domeniile comerț cu ridicata și amănuntul și repararea autovehiculelor și motocicletelor -34.273, din industria prelucrătoare – 30.200, urmate de șomerii din construcții – 21.431.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger