AcasăNewsDezastru pe litoral

Dezastru pe litoral

Litoralul poate deveni o bombă ecologică

Autoritățile atrag atenția că litoralul românesc este la un pas de dezastru dacă vremea se va încălzi, în zilele următoare. Problema vine de la incidentul din noiembrie, anul trecut, când un cargo plin cu oi s-a scufundat. Cadavrele animalelor nu au fost încă recuperate din Marea Neagră.

Litoralul poate deveni o bombă ecologică

Specialiștii susțin că încălzirea vremii va duce la putrefacția corpurilor celor 14.000 de oi care s-au înecat în urma incidentului. În acest fel, leșurile care plutesc la malul Mării Negre vor deveni o bombă ecologică. Conform autorităților, mii de cadavre de oi plutesc pe apă, în timp ce autoritățile sunt, încă, după 3 luni, depășite de situație. La nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un semnal de alarmă dacă animalele moarte intră în descompunere. Stațiunea Mamaia ar fi cea mai afectată, spun cei care se ocupă de acest caz. Anul trecut, nava care transporta 14.000 de oi s-a înclinat la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia și a fost inundată. Membrii echipajului au emis un semnal SOS, iar autoritățile portuare au apelat dispeceratul unic de urgență. Atunci, s-a cerut o anchetă cu privire la modul în care au fost transportate cele 14 mii de oi.

author avatar
Ramona Feraru
1.159 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce dezastru?
    Autoritatile nu stiu ce sa faca?
    Ce au facut cu banii de la asigurari, caci in mod cert vasul condus de tampitii inepti a avut asigurare.Toate vasele maritime care circula au asigurare internationala.
    Unde sunt banii si de ce nu se folosesc la curatirea apei litorale?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger