AcasăNewsDezastru la Ford Craiova! Decizia luată de şefi lasă fără loc de...

Dezastru la Ford Craiova! Decizia luată de şefi lasă fără loc de muncă o grămadă de oameni, înainte de Paşte!

ford craiovaDezastru la Ford Craiova! Decizia luată de şefi lasă fără loc de muncă o grămadă de oameni, înainte de Paşte!

Uzina Ford de la Craiova, afectată şi ea de criza microcipurilor, opreşte temporar producția auto şi trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru, pe o perioadă de aproape o lună.

Angajaţii vor sta acasă de pe 26 aprilie până pe 21 mai. Urmează ca la Craiova să fie suspendată producția de autovehicule timp de șase zile.

Ford trimite acasă 1000 de oameni

La uzina Ford din Craiova activează peste 6.000 de angajați, iar 1000 dintre ei vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi, în loc de trei.

În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai.

Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.

Ford Craiova, printre cele mai puţin afectate de criza microcipurilor

Cel mai puţin afectate uzine sunt cele din Köln, Germania, unde Ford pro­duce modelul Fiesta, şi Craiova din România, unde sunt produse modelele Puma şi EcoSport.

Jim Farley, CEO-ul Ford Motor Company, a declarat că problema microchipurilor este cel mai mare şoc pe care l-a simţit industria auto la nivel mondial pe măsură ce dealerii rămân fără stocuri iar constructorii „jonglează“ cu producţia la nivel global.

author avatar
Andrei Ștefan
628 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger