AcasăNewsDezastru in urma unor alunecari de teren: peste 250 de morti, in...

Dezastru in urma unor alunecari de teren: peste 250 de morti, in Columbia (VIDEO)

Situatie impresionanta si greu de gestionat de catre salvatorii locali, ca urmare a unor alunecari de teren cauzate de precipitatiile cazute in ultima perioada, care au dus la destabilizarea solului.

Pana la momentul de fata se vorbeste despre cel putin 254 de oameni care au pierit si despre alte 200 de persoane despre soarta carora nu se mai stie nimic, dar care sunt cautate de un numar impresionant de echipe de salvatori – formate din forte de ordine, carora li s-au alaturat voluntari.

Salvatorii actioneaza contra cronometru inca de sambata in zona orasului Mocoa, capitala provinciei Putumayo, puternic afectat de alunecarile de teren.

[youtube]CrQOdLLt0vA[/youtube]

Presedintele columbian a ajuns deunazi in sud-vestul statului, inaltul oficial fiind cel care a si anuntat ca s-a decis decretarea starii de calamitate, „pentru a ne putea ocupa cat mai bine de situatie”. Juan Manuel Santos a evaluat situatia inclusiv de la bordul unui elicopter.

Din cate se poate observa din imaginile surprinse la fata locului, sunt multe case facute una cu pamantul, dezastrul natural lasand, practic, proprietarii sub cerul liber, dar si suprafete uriase de teren acoperite de noroi. Tot ca urmare a alunecarilor de teren, orasul a ramas fara alimentare cu energie electrica, dar si fara apa potabila.

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger