AcasăNewsDezastre pentru care America nu este pregătită

Dezastre pentru care America nu este pregătită

Guvernul SUA nu a publicat încă un raport privind amenințările din 2020, însă revista Politico enumerează cele mai importante evenimente care ar putea afecta țara în următorii 30 de ani.

Acestea sunt pericole, care par rare, dar pot să apară garantat și, prin urmare, liderilor politici le este greu să le înțeleagă și le gestioneze eficient.

Globalizarea supremației albe

Terorismul nu înseamnă doar luptători ISIS și atentatori sinucigași. Dar dacă întrebați oficialii de securitate națională despre cea mai mare amenințare a terorismului pe termen scurt pe radarul lor, aceștia indică aproape în mod universal problema crescândă a violenței naționaliste albe și modul insidios prin care grupurile care au existat anterior pe plan local s-au extins într-o rețea globală. Recent, Departamentul de Stat a desemnat oficial – pentru prima data –  o astfel de organizație drept teroristă: Mișcarea Imperială Rusă încearcă să antreneze adepții de pe tot globul, inspirându-i să ducă la îndeplinire atacuri, așa cum s-a întâmplat cu doi bărbați suedezi care au efectuat o serie de atentate la Göteborg în 2016 și 2017. Chiar înainte ca lumea să fie copleșită de criza coronavirusului, experții în securitate au informat congresmenii: „Se pare că suntem la ușa altui 9/11 – poate nu este ceva catastrofal, dar nu știm prea bine cum să îl oprim”. Este vorba de creșterea numărului de incidente violente vizând minoritățile și lăcașurile de cult din SUA, dar și al crimelor motivate de supremația albă – o amenințare considerată similară cu cea a “grupurilor străine ale Statului Islamic”. „Nu este doar ușurința și viteza cu care se pot întâmpla aceste atacuri, ci conectivitatea pe care le generează. Asta crește complexitatea cazurilor de terorism intern pe care le avem într-un mod care este într-adevăr provocator” , a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

Atacuri asupra încrederii și adevărului. Hackerii

Manipularea datelor, dezinformare, atacuri  ded tip hack-and-dump vizând diminuarea încrederii publicului în instituțiile cheie. Așa s-a întâmplat în timpul alegerilor din 2016 sau pe Wall Street, când au fost schimbate înregistrările de tranzacționare pentru a face brokerii nesiguri de prețul real al unei acțiuni. Sau manipularea înregistrărilor bancare, astfel încât consumatorii să se întrebe dacă depozitele lor sunt în siguranță. Implicațiile economice ale acestor atacuri ar putea fi paralizante. În 2013, hackerii sirieni siriene au compromis contul de Twitter al The Associated Press și au redactat că o bombă a explodat la Casa Albă și l-a rănit pe președintele Barack Obama; piața bursieră a pierdut mai mult de 100 de miliarde de dolari înainte ca această știre să fie demontată. Și mai insidioase pentru democrație sunt amenințările care vin pe măsură ce SUA intră în sezonul electoral în această toamnă. Experții de securitate au avertizat cu privire la orice fel de atacuri de manipulare a datelor care ar putea duce la temeri cu privire la exactitatea rezultatelor scrutinului. Există, de asemenea “deepfakes” conduse de inteligența articifială (AI), foarte eficiente mai ales în domeniul audio-video.

Biosecuritatea

Răspunsul la evenimente biologice ar putea include cel puțin patru tipuri de incidente tulburătoare: evenimente naturale (cum ar fi pandemia Covid-19), accidente de laborator, bioterorism și război biologic. Promovarea tehnologiei și a populației umane în expansiune a făcut ca riscul din toate cele patru amenințări să crească. În 1979, antraxul s-a scurs dintr-o unitate de cercetare sovietică din Sverdlovsk, ucigând poate o sută de oameni, după ce un filtru de aer a fost instalat incorect. Mai recent, răspândirea Ebola și gripei aviare a fost asociată cu o serie de accidente în Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor între 2009 și 2014. Boli pe cale de dispariție au putea ieși dintr-un laborator – intenționat sau accidental – și ar putea duce la o nouă pandemie, avertizează Jason Matheny, care conduce Centrul pentru Securitate și Tehnologie Emergentă de la Universitatea Georgetown.  Cel mai recent raport din 2019 a enumerat îngrijorările cu privire la programele biologice ale tuturor celor patru adversari majori ai SUA – Rusia, China, Iranul și Coreea de Nord. Matheny spune că a fost cândva îngrozit să citească că bugetul anual al ONU pentru aplicarea și poliția convenției privind armele biologice era de doar 1 milion de dolari, cu patru angajați. Pe lista lista evaluării amenințărilor întocmite de revista americană  mai sunt incluse insecuritatea tehnologică, armele nucleare, schimbările climatice, impactul Covid-19 și cutremurele catastrofale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
458 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce mangleală de articol! jacota lasa manipulearea.Face Rusia nu-ș ce-n America…Nu vezi bă toți stam in case la pușcarie pe tot globu?

  2. America sufera atat pentru ca latinoamericanii si negrii nu suporta astfel de viroze rare. Daca America are intelepciunea sa izoleze astfel de rase reuseste sa-si revina.

  3. Deci ai urmatoarea schema.

    Asiatic(transmitator ultrarapid) ➡️ femeie (transmitator rapid indiferent rasa⬇️
    Mascul negru ↔️mascul latino➡️caucazian + amerindian
    e schema fatala.
    Deci acum interpui masca sigura doar primei linii si evitarea intalnirii iar distantare si masca oarecare linei 2.Atunci infectare =0.
    ATENTIE.
    Prima linie aflata impreuna intr-un mediu ventilat condiționat poate fi fatal intregului spectru rasial. Ex-avion, hotel, restaurant autobuz, tren, vapor, jeepuri etc.

  4. Deci consider ca o infectare atat de feroce la americani se bazeaza doar pe 3 directii.
    1 rasiala
    2 rapiditatea aerului infectat
    3 frig
    Acuma daca ai intelepciunea sa izolezi sa temperezi si sa filtrezi aerul dar nici să-l răcești foarte in zonele calduroase poti intoarce lupta ca romanii la Plevna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger