AcasăNewsDeveselu va colabora cu Rusia

Deveselu va colabora cu Rusia

Viteza de lansare a rachetelor SM 3 este secret militar si republicanii asa vor sa ramana

Statele Unite sunt pregatite sa ofere Rusiei detalii tehnice despre rachetele de interceptare din cadrul scutului american antiracheta ce va fi instalat in Europa.

Viteza de lansare a rachetelor SM 3 este secret militar si republicanii asa vor sa ramana

Informatia a fost publicata in cotidianul rus Kommersant, care cita surse americane.  Mai mult decat atat, specialisti rusi ar fi fost invitati sa participe la teste ale rachetei de tip RIM-161 Standard (SM 3) si sa viziteze sediul Comandamentului Nord-American al Apararii Aerospatiale (NORAD), la baza aeriana Peterson din Colorado. In cadrul unei vizite de consultari la Moscova, pe tema scutului antiracheta din Europa, efectuata in octombrie, subsecretarul american de Stat pentru Controlul Armelor si Securitate Internationala, Ellen Tauscher, a afirmat ca Washingtonul este pregatit sa ofere informatii despre viteza de lansare a rachetelor, element tehnic necesar pentru a determina care e distanta pana la tinta. Adica, exact ceea ce dorea Kremlinul sa afle, ca sa nu mai creada ca facilitatile nucleare rusesti sunt tinta scutului antiracheta.

Ca pe vremuri comuniste

Kremlinul considera o amenintare extinderea scutului antiracheta american in Europa, in tari care au frontiera cu Rusia, cerand cu insistenta ca SUA sa le impartaseasca datele tehnice de functionare. O  stire de ultima ora sosita de la Washington arata ca republicanii se opun categoric ca SUA sa imparta cu Federatia Rusa orice informatie legata de scutul antiracheta. Daca se ajunge, totusi, la o intelegere, Deveselu va impartasi cu Rusia datele respective, dupa vechiul obicei de pe vremea fratiei comuniste, cand rusii stiau tot ce misca in ograda noastra, dar noi, ba!

author avatar
Adina Mutar
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger