AcasăNewsDeveselu da insomnii si chinezilor

Deveselu da insomnii si chinezilor

Sistemul de aparare antiracheta american din Europa ameninta direct Rusia, a declarat un general chinez la forumul de securitate Xiangshan, care are loc la Beijing. Romania, ca parte a programului american, gazduieste rachete interceptoare RIM-161 Standard Missile 3.

”Statele Unite nu au furnizat nicio garantie cu caracter obligatoriu cu privire la scutul antiracheta desfasurat in Europa ca nu este indreptat impotriva Rusiei. Ceea ce duce cu gandul la o amenintare directa si credibila asupra securitatii Federatiei Ruse”, a precizat generalul. ”China si Rusia au pozitii similare cu privire la sistemele de aparare antiracheta si se opun oricarei initiative din partea unei tari sau a unui grup de tari in scopul de a pune in practica asemenea dispozitive de-o maniera unilaterala”, a adaugat acesta.

Ghici cine-i tine isonul?

Reprezentantul Chinei a fost secondat, ieri, de adjunctul Biroului general operational al Statului Major al Federatiei Ruse, general-locotenentul Viktor Poznikir, care a declarat ca ”duplicitatea” Statelor Unite cu privire la scutul antiracheta desfasurat in Europa este ”strigatoare”, pentru ca acest proiect a continuat in ciuda acordului nuclear cu Iranul. Washington a pretins ca tinta principala a sistemului auropean era armamentul balistic iranian”. Reprezentantul rus a adaugat ca sistemul american ameninta ”si programele spatiale, bateriile americane fiind capabile sa doboare satelitii in momentul lansarii acestora”. In plus, cei doi generali au anuntat ca Rusia si China vor organiza un al doilea exercitiu comun de aparare antiracheta in 2017, dupa cel care a avut loc anul acesta. De la instalarea si declararea operationala a capacitatii militare din Romania, replicile amenintatoare ale Kremlinului au curs non-stop, sistemul antiracheta de la Deveselu prezentand ”o menintare clara asupra securitatii nationale a Rusiei”. De partea sa, presedintele roman Klaus Iohannis a dat asigurari ca scutul antiracheta ”este pur defensiv, nu este indreptat impotriva niciunei tari si nu poate fi utilizat intr-o operatiune ofensiva”.

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. ia mai lasati cu rusii astia ei ameninta pe toata lumea da tot ei se inarmeaza cu duiumul. ROMANIA NU ARE DE ALES, ORI MERGE CU NATO ORI CE?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger