AcasăNewsDevansarea deciziei CCR, ceruta de Traian Basescu

Devansarea deciziei CCR, ceruta de Traian Basescu

Decizia judecatorilor Curtii Constitutionale de a devansa data pana la care Guvernul sa trimita listele electorale, respectiv pana in ziua de 21 august, a fost luata la cerinta presedintelui Traian Basescu.

Devansarea datei pana la care Guvernul sa trimita Curtii Constitutionale (CCR) listele electorale pe baza carora s-a efectuat referendumul de pe 29 iulie, a fost ceruta de catre presedintele suspendat Traian Basescu.

Pe baza cererii acestuia, si a dorintei de a se evita „prelungirea situatiei de instabilitate politica” din Romania, judecatorii CCR au decis, marti, ca guvernul sa trimita documentele pana la data de 21 august, cu 10 zile mai devreme decat data stabilita initial, respectiv 31 august.

„Plenul CCR a luat in discutie cererea de preschimbare a termenului de judecata cerere formulata de presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu. In vederea asigurarii solutionarii cu celeritate a cauzei, pentru a evita prelungirea situatiei de instabilitate politica ce se rasfrange direct asupra economiei, plenul CCR a dispus preschimbarea termenului de judecata de la 31 august, la 21 august”, anunta un comunicat al CCR, citat de realitatea.net.

Initial termenul privind verdictul in cazul referendumului din 29 iulie, referitor la demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, a fost stabilit la data de 12 septembrie. Ulterior, judecatorii CCR au revenit si au stabilit ca Guvernul sa trimita listele electorale pana la data de 31 august, pentru ca, in urma unei sedinte de sapte ore, marti, acestia sa devanseze termenul pana pe 21 august.

author avatar
Ionut Zgimbau
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger