AcasăNewsDeutsche Welle: Antonescu a fost cuprins de microbul puterii

Deutsche Welle: Antonescu a fost cuprins de microbul puterii

Jurnalistii de la Deutsche Welle au realizat o analiza a presedintelui intermimar Crin Antonescu, despre care considera ca a fost cuprins de „microbul puterii”.

Crin Antonescu, presedintele „discret” care a fost investit de indata ce Traian Basescu a fost suspendat, a fost cuprins de „microbul puterii”, motiv pentru care nu concepe ca in curand ar putea parasi scaunul de la Palatul Cotroceni, noteaza Deutsche Welle.

”Zgomotul si furia presedintelui interimar se pare ca au fost subestimate inaintea instalarii acestuia la Cotroceni. Pentru ca microbul puterii, pe care a asteptat-o atit de mult, se pare ca l-a cuprins fara scapare. Un microb care insa poate sa il si piarda”, cred jurnalistii.

Acestia au realizat o analiza a modului in care comportamentul presedintelui interimar a evoluat de la investirea in functie si pana la ultimile sale declaratii politice, observand ca Antonescu, „insetat de putere”, e voluat de la un presedinte „discret”, la unul care acuza toate institutiile care „indraznesc sa isi pastreze autonomia”.

”De la un presedinte <<discret>>, asa cum se anuntase la inceputul preluarii functiei de presedinte interimar, am putut vedea in toata aceasta perioada un sef politic insetat de putere, zgomotos si acuzator la adresa nu doar a presedintelui suspendat Traian Basescu si a PDL, ci si fata de presa si acele institutii ale statului care indraznesc sa-si pastreze autonomia. Participarea sa la mitingurile electorale ale USL in perioada de campanie pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu a fost o incalcare grava a Constitutiei, pe care insa, din pacate, electoratul care a votat pentru demiterea presedintelui nu a sanctionat-o, ba dimpotriva, a cautionat-o”, noteaza DW.

Jurnalistii de la publicatia germana considera ca modul „razboinic” al acestuia nu este unul intamplator, dat fiind faptul ca, la un moment dat, anunta ca, daca nu era suspendarea lui Traian Basescu, Romania ar fi fost cuprinsa de manifestatii violente de strada.

”Termenii acestia razboinici in care se exprima presedintele interimar nu sunt intimplatori. Recent, Crin Antonescu a afirmat public ca daca USL nu ar fi initiat procedurile de demitere a lui Traian Basescu, la toamna ne-am fi confruntat cu violente manifestatii de strada. De unde stie Antonescu acest lucru? Probabil ca acesta este planul doi al incercarii de acaparare a puterii, pus la cale impreuna cu Dan Voiculescu”, scrie Deutsche Welle.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger