AcasăNewsDeutsche Bank a ascuns pierderi de 12 miliarde de euro

Deutsche Bank a ascuns pierderi de 12 miliarde de euro

Numele Deutsche Bank apare si in scandalul manipularii Libor

Deutsche Bank, pilonul financiar al Germaniei, a ascuns pierderi de 12 miliarde de euro in perioada 2007-2009. Daca s-ar fi aflat atunci, Deutsche Bank ar fi fost obligata sa ceara ajutor, riscand chiar incetarea de plati.

Numele Deutsche Bank apare si in scandalul manipularii Libor

Germania este inca vazuta ca un motor al economiei zonei euro si se bazeaza pe un sistem bancar considerat solid, dar finantele sale incep sa scartaie. In recentul scandal al manipularii Libor (dobanda medie pe baza careia se calculeaza creditele in valuta) au fost implicate banci de top din lume, printre care JP Morgan, Barclays, RBS, dar si Deutsche Bank. Abia s-au stins ecourile acestei fraude, ca a si izbuncit un alt scandal in care numele bancii germane apare din nou.

Tacere cumparata cu 900.000 de dolari

Publicatia Financial Times citeaza declaratiile unor fosti angajati ai Deutsche Bank, care sustin ca banca germana a omis sa treaca pierderi de 12 miliarde de euro in bilanturile din perioada 2007-2009. Daca s-ar fi aflat atunci, institutia  ar fi fost asaltata de cereri de lichidari de conturi si ar fi intrat intr-o spirala a pierderilor care ar fi obligat-o sa ceara sprijin financiar, riscand chiar incetarea de plati. Angajatii care au sesizat acest lucru autoritatilor au fost fortati sa plece din banca, iar unul dintre ei a primit 900.000 de dolari de la Deutsche Bank, pentru incheierea unui proces prin intelegere amiabila.

author avatar
Arpad Dobre
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger