AcasăNewsDeutche Welle: Romania a luat-o razna. Guvernul Ponta planuia falsificarea listelor ...

Deutche Welle: Romania a luat-o razna. Guvernul Ponta planuia falsificarea listelor

Situatia politica din Romania continua sa fie in atentia presei internationale. Deutche Welle (DW) scrie, in editia electornica de marti, intr-un material cu titlul „Romania a luat-o razna”, ca, din stenogramele convorbirilor date publicitatii de procurori, ar reiesi ca „Guvernul Ponta planuia falsificarea listelor electorale la scara larga”.

„Romania este asediata de lupta pentru putere, cu certuri nesfarsite si cu miza foarte mare. Curtea Constitutionala a acestei tari balcanice a cerut ajutorul Uniunii Europene (UE)”, scrie, marti Deutsche Welle.

Guvernul premierului Victor Ponta incearca de mai multe saptamani sa il demita pe presedintele suspendat Traian Basescu, incalcand legi si decizii ale CCR, noteaza sursa citata. Sunt amintite si stenogramele convorbirilor unor fosti minsitri si oficiali de rang inalt, facute publice pe 10 august de procurori ai Curtii Supreme.

„Convorbirile au aratat ca Guvernul Ponta planuia falsificarea listelor electorale la scara larga. Zeci de mii de persoane au fost declarate moarte, iar cetatenii aflati in afara tarii urmau sa fie scosi de pe listele electorale (…) Datele falsificate aveau ca scop sa fie declarat valid in mod retroactiv un referendum controversat. (…) Pragul de 50% al prezentei la vot, necesar validarii, nu a fost atins”, scriu jurnalistii citati.

DW scrie si despre „vacarmul” existent in Romania, la doar cateva zile dupa referendum, si ca CCR urmeaza sa ia o decizie privind valitatea votului privind demiterea lui Basescu. In acest sens presedintele Curtii, judecatorul Augustin Zegrean, a cerut ajutor din partea Comisiei Europene si al Consiliului Europei, pentru a „proteja independenta Curtii Constitutionale de ppresiunea politica exercitata de Guvernul Ponta”, se mai arata in materialul publicat pe site-ul Deutche Welle.

305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger