AcasăNewsDetoxifiere de primavara cu argila verde

Detoxifiere de primavara cu argila verde

Argila poate fi folosita in cosmetica si ca adjuvant in afectiunile sistemului digestiv

Argila verde este un remediu eficace pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism pe timpul iernii. Produsul este util si in tratarea constipatiei, diareei, crampelor menstruale, precum si in cosmetica.

Argila poate fi folosita in cosmetica si ca adjuvant in afectiunile sistemului digestiv

Argila verde mai este cunoscuta si sub numele de argila de mare, avand in compozitie minerale esentiale, oxizi de fier si material  vegetal  descompus, precum vareh sau alge marine. Produsul original este de culoare verde, insa pe piata pot fi gasite si variante de culoare verde-cenusiu, care, desi utile, sunt mai slabe calitativ. Argila verde se gaseste in magazinele cu profil naturist si este utilizata, in principal, pentru detoxifiere. In Franta, de pilda, este folosita atat in medicina naturista, cat si la tratarea apelor uzate si extragerea metalelor grele din aceste ape.

Administrare

Acest tip de argila poate fi utilizat atat pentru uz intern, sub forma de pulbere dizolvata in apa sau sub forma de pastile, cat si extern, ca unguent (in combinatie cu diferite uleiuri) sau cataplasme. Doza recomandata este de o lingurita cu pudra de argila verde in 200 de mililitri de apa sau 100 de mililitri de suc natural. Se lasa peste noapte, se amesteca doar cu lingurita de plastic si se bea dimineata pe stomacul gol, sau seara inainte de culcare. Acest regim poate fi aplicat zilnic, pe o perioada de 21 de zile si continuat dupa o saptamana de pauza.

Alte utilizari

Potrivit site-ului Medicina Naturista, argila verde este utilizata in medicina alternativa, in principal pentru curatarea si detoxifierea organismului, fiind administrata pe cale orala (pulbere dizolvata in apa), sub forma de pilule sau la nivel extern.  Produsul poate fi utilizat ca adjuvant in tratarea crampelor menstruale, greturilor matinale, diareei, indigestiei, arsurilor cutanate sau a acneei, principalul sau atribut fiind insa detoxifierea. Terapeutii sustin ca toxinele se lipesc de argila inainte sa fie absorbite in organism, fiind eliminate apoi pe cale naturala. Odata cu eliminarea toxinelor, organismul va beneficia de mai multa energie, deoarece nu trebuie sa se mai lupte cu neutralizarea substantelor nedorite. De asemenea, pulberea poate fi utilizata si extern, in cosmetica, in combinatie cu ulei de rozmarin, ca masca de fata sau aplicata pe oricare alta partea corpului, in scopul alinarii crampelor musculare.

author avatar
Arpad Dobre
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger