AcasăNewsDeținutul politic Dragnea

Deținutul politic Dragnea

Fostul lider PSD a rămas captiv într-o justiție zisă imparțială

Decizia Curții Constituționale privind completurile de 3 judecători a împărțit România pe echipe: cei care știu, dar nu vorbesc, cei care cred că știu să facă pe proștii, cei care se feresc să știe, cei care nu vor să tacă, cei care vorbesc pe lângă subiect, cei care nu știu că nu știu totul și cei pe care nimeni nu știe să-i asculte. Se vor mai forma, probabil, și alte echipe până nu cu mult înainte de alegeri, căci poporul de naivi trebuie să aibă și el ceva de ronțăit, că doar n-o să se concentreze la cum va câștiga Dăncilă prezidențialele ajutată de Ponta.

Fostul lider <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> a rămas captiv într o justiție zisă imparțială

În atâta vacarm creat de teorii care mai de care mai brează, cine mai stă să ajungă la adevăr? Cine stă să vadă dacă mai poți avea încredere în justiție, după ce judecătorii au jucat alba-neagra cu dosarele și sentințele? Cine mai stă să vadă dacă lui Liviu Dragnea nu i se pregătea cumva condamnarea chiar din clipa în care a deschis gura împotriva lui Iohannis și a camarilei?

Pensii speciale pentru dormit

Justiția a demonstrat că știe să taie în carne vie, spun unii. Alții zic că a tăiat răul de la rădăcină. Eu cred că, până nu trimite facturile pentru ascuțitul cuțitelor de care s-a folosit, nu a demonstrat nimic. Cred însă că nu le va plăti nimeni. Niciun judecător mai jos de Curtea Constituțională nu va scoate un sfanț din buzunar. Nu există vreo lege dreaptă, care să-i oblige să repare pagubele, și nu mă refer la Dragnea în mod special. Există doar un simulacru de lege, care spune cum te poți îndrepta împotriva lor, însă termenele în care îți poți cere dreptatea sunt atât de golănește făcute încât nu te încadrezi în ele. Până apare motivația, și e doar un banal exemplu, ai toate șansele să rămâi cu ochii în soare și acțiunea ta să fie caducă. De ce e făcută atât de strâmb legea? Nu știu, mai bine întrebați la cei care au croit-o fie dormind, fie neștiind ce au semnat, dar care cer cu tupeu maxim pensii speciale.

Justiția cu pene de lemn

Curtea Constituțională a hotărât că s-a încălcat legea în privința completurilor de 3 judecători. Credeți că s-a emoționat Înalta Curte de Casație și Justiție? Nu e cazul. Din 2003, de când s-a dat legea privind componența acestora, și până în 2019, Înalta Curte a judecat pe lângă lege.

Petre Lăzăroiu Dragnea trebuia scos de pe scena politică

Timp de 16 ani a făcut ce a vrut, așa cum a vrut, fără că cineva s-o ia la întrebări. Judecătorii ca judecătorii, nu pot să-mi dau seama cât sunt de vinovați, dar cei care au condus instituția nu au știut niciodată că 16 ani la rând au folosit completuri ilegale? Nu au prevăzut că se va afla potlogăria? S-a mers pe principiul penei de lemn, justiția cu pene de lemn, dar asta nu i-a împiedicat să se laude cu realizări fabuloase. O fi un abuz ce au făcut? O fi, dar cine să-i întrebe? Or trebui trași la răspundere? O trebui și asta, dar cine să o facă? Or fi suferit niște oameni? Or fi suferit, dar cine să-i bage în seamă?

Condamnare la ordin?

În timpul procesului, Liviu Dragnea, prin apărători, a invocat nelegalitatea completului de 3 judecători. Instanța i-a respins cererea. Putea să invoce ce voia, i se respingea orice. Greu de crezut că judecătorii nu cunoșteau legea. Greu de acceptat că juzii nu și-au dat seama că, totuși, Dragnea avea dreptate.

Șefa ÎCCJ Cristina Tarcea a zis că merge și așa cu ignorarea legii

Chiar nu văd ce motive ar fi putut avea să apeleze la nebăgarea de seamă. O fi fost o condamnare la ordin, ca la deținuții politic? O fi fost, dar cine să se complice în a proba asta, mai ales că e prea dificil? O fi Dragnea deținut politic? O fi, dar imediat ți se va răspunde că România nu mai are.

La ce-i mai ajută?

Jocul din culisele procesului lui Liviu Dragnea nu este greu de decriptat. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat atât cât a putut pronunțarea sentinței. Cei mai mulți susțineau că judecătorii nu au curaj și, în condițiile astea, împingeau lucrurile spre Curtea Constituțională, care ar fi trebuit să se pronunțe în privința legalității completurilor de 3 judecători. De afară, se vedea doar ping-pong-ul cu soluția, căci și CCR aștepta ca Înalta Curte să se pronunțe. În interior, însă, se duceau bătălii acerbe ca hotărârea să se dea după ce Instanța Supremă va stabili care este decizia ei. Abia acum s-a aflat, după ce fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a spus la ce presiuni au fost supuși judecătorii pentru a se trage de timp cât mai mult.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> spune doar ce n are chef să vadă

Așa s-a ajuns ca Înalta Curte să pronunțe condamnarea, după care, Curtea Constituțională n-avea decât să decidă că  a fost vorba de încălcarea legii în privința completurilor de 3. Adică, deși e dată o soluție corectă, pe condamntul Dragnea nu-l mai ajută cu nimic. Asta nu l-a împiedicat însă pe Ludovic Orban să se manifeste în stilul lui vocal de opozant care-și face capital indiferent cum. Cei cinci judecători ai CCR care au votat în favoarea neconstituționalității să fie dați afară din justiție. Ca să vezi. Ce pretenții să ai? Și de la cine? Și așa se rezolvă condamnarea lui Dragnea, cusută cu ață albă?

author avatar
Valentin Boeru
2.959 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger