AcasăNewsDetergenţii, interzişi la sticlă sau pungă de plastic. Cum vor fi nevoiți...

Detergenţii, interzişi la sticlă sau pungă de plastic. Cum vor fi nevoiți să procedeze clienții

detergentiDetergenţii, interzişi la sticlă sau pungă de plastic. Cum vor fi nevoiți să procedeze clienții

În lupta sa cu poluarea tot mai intensă din zona UE, Comisia Europeană analizează o serie de reguli noi privind comercializarea detergenților.

Astfel, în curând un obicei clasic al cumpărătorilor ar putea fi schimbat radical, potrivit Observator News.

Detergenții, vânduți în recipiente proprii

Potrivit noilor reguli cu privire la comercializarea detergenților, propuse de comisarii europeni, aceste produse ar urma să fie vândute doar în recipientele pe care le aduc clienţii de acasă şi nu în sticle sau în pungi de plastic, aşa cum se întâmplă în prezent.

Așadar, detergenții aflați în recipiente de sticlă sau pungi de plastic ar putea fi interziși în toate țările membre UE. Pentru a deveni lege, noile norme trebuie aprobate de guvernele statelor membre și de Parlamentul European.

„Ar putea chiar anul acesta să fie implementată. Comisia Europeană, probabil, din toamnă poate aplica acest principiu. Transmite directiva şi probabil cu un termen de punere în aplicare de câteva luni sau poate chiar un an, până când aceste dozatoare sunt puse la punct şi populaţia poate avea acces facil la ele”, spune Dan Trifu, reprezentant al fundației Eco-Civica, conform sursei citate.

Deja, în România, există magazine cu astfel de practici. Aici, clienții vin de acasă cu un borcan, o sticlă de plastic, în care „alimentează” o cantitate dorită dintr-un anume detergent.

author avatar
Andreea Vlad
919 afisari

6 COMENTARII

  1. Si pentru praful de detergent degajat, toxic, pentru plamani, pentru alergici, cine plateste?
    Nu va fi poluat solul, ci aerul

  2. Vedeti ca asa se face introducerea la Orasele de 15 minute, zise si Orasele-Puscarii, pas cu pas !! Intai ceva aici, apoi ceva acolo, pana o sa ajungeti niste telefei sclaveti, la propriu, nu la figurat !!

  3. Vanzarile la detergenti se vor prabusi… un continent de nespalati… pretul pe burse al actiunilor companiilor producatoare vor „tinde asimptotic” catre zero…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger