AcasăNewsDetaliu important in privinta iesirii Marii Britanii din UE si a invocarii...

Detaliu important in privinta iesirii Marii Britanii din UE si a invocarii Articolului 50

Daca pana cum se stia doar ca, pe fondul referendumului pro-Brexit de acum aproape patru luni, procedurile oficiale nu vor fi demarate in decursul lui 2016, de aceasta data s-a venit cu un interval concret.

Nu chiar cu o data exacta, pentru ca premierul Theresa May nu a facut o astfel de mentiune, insa macar se stie un interval-limita pana la care se presupune ca Marea Britanie va invocaArticolul 50 din tratatul de la Lisabona, ceea ce inseama ca vor fi facuti primii pasi concreti in privinta parasirii, de catre Marea Britanie, a Uniunii Europene.

Inaltul oficial de la Londra a adus in discutie, in cadrul unui interviu acordat duminica BBC, faptul ca „pana la finele lui martie” va fi activat articolul care permite, practic, declansarea procedurii de iesire a UK din cadrul UE, in conformitate cu dorinta britanicilor exprimata, prin vot, la referendumul din aceasta vara.

Trebuie spus, insa, ca aceasta este doar un prim pas pe care il presupune procedura de parasire a blocului comunitar, in integralitatea sa demersul fiind posibil sa se intinda chiar si pe durata a doi ani.

sursa foto: Facebook/Theresa May

author avatar
Cristina Stefan
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger