AcasăNewsDetalii socante ies la iveala in cazul atacatorului de la Iasi

Detalii socante ies la iveala in cazul atacatorului de la Iasi

„Teroristul” de la Iasi, individul care a vrut sa detoneze o bomba artizanala in incinta Facultatii de Telecomunicatii din Iasi, a fost identificat drept Oliver Stan Florin (38 de ani).

Individul a fost student la Facultatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, din Iasi, dar nu a reusit sa-si dea licenta pentru ca in 2006 a fost diagnosticat cu schizofrenie.

De atunci, Florin a fost internat de noua ori la Spitalul de Psihiatrie „Socola”. Reprezentantii acestei institutii sustin, conform bzi.ro, ca pacientul nu prezenta, de obicei, probleme, dar ca foarte probabil nu si-a mai luat medicamentele in ultima perioada, iar aceasta situatie a dus la incidentul petrecut luni.

Medicii sustin ca Florin prezinta si delir mistic, acesta crezandu-se Mesia. Oarecum surprinzator, Florin este considerat un tip extrem de inteligent, el scriind o carte despre aventurile petrecute in perioadele in care a fost internat la Socola.

Atacatorul de la Iasi traia in pustietate, in muntii din Neamt, si venea la Iasi doar in lunile de vara. El colecta chiria de la apartamentul pe care il scosese la inchiriat si vindea flori in mai multe zone ale orasului.

Luni dimineata, Oliver Stan Florin a patruns in incinta Facultatii de Telecomunicatii din Iasi cu un rucsac. In acesta avea o bomba artizanala extrem de periculoasa, confectionata dintr-un obuz din Al Doilea Razboi Mondial. Atacatorul a reusit sa ajunga intr-un Amfiteatru in care erau 40 de studenti si 4 profesori.

Conform reprezentantilor fortelor de ordine, incidentul se putea incheia tragic daca ar fi explodat bomba. Din fericire, a explodat doar dispozitivul folosit de Florin pe post de declansator. Explozia l-a ranit pe atacator la mana si i-a permis unui student curajos sa-l imobilizeze.

Oliver Stan Florin este audiat de reprezentantii DIICOT si cei ai SRI si, foarte probabil, va fi internat, din nou, la Socola.

La Iasi era asteptata si Brigada Antitero a SRI Bucuresti pentru a dezamorsa bomba artizanala confectionata de Oliver Stan Florin.

sursa foto: bzi.ro

author avatar
Cristi Ionita
1.157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger