AcasăNewsDetalii incendiare din procesul secret al doctorului-primar Oprescu

Detalii incendiare din procesul secret al doctorului-primar Oprescu

Bogdan Popa a recunoscut in fata judecatorului ca era anuntat de “un domn de la DNA”, de seara, ce intalniri urma sa aiba a doua zi, cand trebuia sa fie si echipat cu tehnica de inregistrare

Desi se desfasoara in spatele usilor inchise, procesul de coruptie al fostului edil sef al Capitalei este plin de surprize. Concret, fostul sef al Administratiei Cimitirelor Bucuresti, Bogdan Popa, l-a denuntat pe Sorin Oprescu, in august 2015, dupa o intalnire de aproape 5 ore cu Catalin Predoiu, unul dintre principalii candidati la fotoliul de primar general al Bucurestiului.

Interogatoriu maraton

Dosarul in care Sorin Oprescu este judecat pentru coruptie sta sub semnul indoielii dupa ce principalul denuntator si-a schimbat de mai multe ori declaratiile. In cadrul unui interogatoriu maraton, de peste 20 de ore,  in care a fost bobardat de judecatori si avocati cu intrebari

Bogdan Popa ar fi schimbat, in fata instantei, de mai multe ori procentele si sumele pe care pe care pretinde ca i le-ar fi dat fostului edil al Capitalei din contractele incheiate de mai multe firme cu primaria. Ba chiar ar fi acuzat probleme de sanatate si goluri de memorie, refuzand, in final, sa fie asistat la audieri de un echipaj al Serviciului de Ambulanta si multumindu-se cu o apa atunci cand instanta a intrebat ce anume il doare.

Oprescu, arestat dupa intalnirea dintre Popa si Predoiu

In plus, Popa a recunoscut mai multe intalniri pe care le-ar fi avut cu Catalin Predoiu, candidatul PNL la fotoliul de primar general al Capitalei, in perioada 23 august (ziua in care Bogdan Popa a fost saltat de procurorii DNA pentru luare de mita) – 06 septembrie (data retinerii lui Sorin Oprescu). Una dintre aceste intrevederi a avut loc la doar o zi dupa ce Bogdan Popa a fost ridicat de procurorii anticoruptie sub acuzatia ca a luat 60.000 de euro mita de la patronul unei firme interesata sa contracteze lucrari cu Primaria Capitalei. „Bogdan Popa a aratat ca il cunoaste personal pe Catalin Predoiu si ca a discutat cu acesta nu mai putin de 5 ore la sediul Fundatiei Omenia (unde Predoiu este membru onorific), pe 24 august 2015. A refuzat, insa, sa-si aminteasca ceva din continutul discutiei respective”, au adaugat acelasi surse. Din 25 august, seful Administratiei Cimitirelor a inceput seria de denunturi la adresa lui Sorin Oprescu, demersuri care au culminat cu arestarea primarului de atunci al Capitalei.

author avatar
National
3.481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger