AcasăNewsDetalii despre prima rectificare bugetara din acest an

Detalii despre prima rectificare bugetara din acest an

Amanunte in cadrul proiectului celei dintai rectificari bugetare din acest an au devenit cunoscute in cursul zilei de vineri.

Din cifrele facute publice din directia Ministerului Finantelor (MFP) se intrevede ca Ministerul Muncii ar urma sa fie „marele castigator” de pe urma rectificarii, cu o suplimentare a bugetului de 2, 8 miliarde de lei, urmat de ministerele Finantelor (613,6 milioane lei), al Afacerilor Interne (367,9 milioane lei), Sanatatii (297,6 milioane lei) si Educatiei (265 milioane de lei). In urma primei rectificari din 2016 ar urma sa beneficieze si Autoritatea Electorala Permanenta, dar si Serviciul Roman de Informatii, din cate se precizeaza in documentul facut public in cursul acestei zile, pe site-ul MFP.

La polul opus, adica din randul ministerelor din vistieriile – a se citi economiile- carora se vor face reduceri se numara – in ordinea cifrelor- cele ale Transporturilor, Culturii, Agriculturii sau Dezvoltarii Regionale.

Oficialii MFP mentioneaza faptul ca proiectul propus dezbaterii publice vizează „mentinerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,8% din PIB in termeni cash si 2,95% din PIB”.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger