AcasăNewsDestructurarea clanului „Butoane”, asigurata prin metoda „Schimb de mame”

Destructurarea clanului „Butoane”, asigurata prin metoda „Schimb de mame”

Dupa operatiunea „Vami curate”, a fost, de departe, cea mai complexa actiune politieneasca din ultimii ani.

Politistii habar nu au avut unde sunt trimisi

Pentru destructurarea clanului „Butoane”, considerat epicentrul unei grupari de evazionisti fiscali, procurorii DIICOT au descins la 126 de locatii din 17 judete. Numai ca, pentru a fi absolut siguri ca nu va exista nici cea mai mica scurgere de informatii, mai ales ca printre suspecti se numarau si multi inalti functionari ai statului, organizatorii perchezitiilor si-au luat masuri exceptionale de protectie.

Astfel, cei peste o mie de politisti din toata tara care au fost mobilizati pentru a-i sprijini pe procurori habar nu au avut ca pleaca intr-o astfel de misiune. Pentru ca, dupa ce li s-au dat niste „tinte” false, s-au trezit de-abia dupa ce s-au suit in masini ca primesc, exact ca si concurentele de la  „Schimb de mame”, plicuri cu destinatiile unde trebuie sa ajunga si rutele obligatorii pe care le au de urmat. Dupa care a trebuit sa predea telefoanele mobile, pana la sosire. De altfel, dupa experimentul Apostu, aceasta fost prima actiune, pe deplin reusita, desfasurata dupa noua strategie de functionare a grupurilor interactive operationale, despre infiintarea carora „National” a relatat in premiera.

author avatar
Nicolae Iliescu Editorialist
colecţionar de cuvinte / sincretist / navetist / corector / aranjor şi degustător de texte / doctor docent în ştiinţe umanoide şi boicotangiu vigilent / găsitor de întrebări enervante / foarte responsabil dregător de salate / utopist relativist nonactivist / soţ şi fiu afon dar fin ascultător
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger