AcasăNewsDespre presedinte si morala

Despre presedinte si morala

Iohannis nu vrea sa aiba probleme cu morala. De aia o si ignora

Daca in Constitutia Romaniei ar fi fost scris ca presedintele care pe timpul mandatului dovedeste o moralitate indoilenica poate fi demis imediat, ei bine, la ora asta, Iohannis nu mai era demult seful statului. Un presedinte pe care il banuiesc de lacomie, de dorinta de inavutire, nu are ce cauta pe jiltul de la Cotroceni. Mai mult, un presedinte dominat de gesturi false, ipocrit si cu atitudini nedemne, ar trebui sa demisioneze singur, fara sa-i mai ceara cineva asta. Dar pentru asta trebuie sa stea bine cu morala.

Iohannis nu vrea sa aiba probleme cu morala De aia o si ignora

Nu poti cere unei natiuni intregi sa respecte legea cand tu esti primul care nu o respecta. Nu poti jigni la nesfarsit, dupa cum nu-ti poti ignora propriile greseli, ca si cum nu ar fi existat.

Banii sunt ai mei!

Foarte plin de sine, Iohannis nu rateaza nicio ocazie de a tine lectii de morala, afirmand, bunaoara, ca „topaiala fiscala” trebuie sa inceteze. Afirmand ca institutiile statului nu isi fac datoria si nu incaseaza sumele pe care datornicii statului ar trebui sa le verse la visterie. Sunt convins ca se referea doar la ceilalti, nu si la el. Nu a scos niciodata vreun cuvant despre sutele de mii de euro pe care le datoreaza Fiscului de pe urma inchirierii imobilului dovedit in instanta ca a fost cumparat cu acte false. Nici acum, dupa ce ministrul Finantelor a cerut recuperarea sumelor incasate, Iohannis nu vorbeste. Firesc ar fi fost sa iasa la rampa si sa lamureasca problema. Dar atitudinea asta a lui, de a incerca sa pastreze banii, putea fi usor banuita inca din clipa in care a afirmat ca decizia instantei, cea prin care a pierdut imobilul, il nemultumeste. Doar cine nu a vrut sa vada mai departe nu a inteles ca presedintele va depune toate diligentele fie pentru a-si recupera imobilul, fie pentru a nu mai returna banii. Ca presedinte, sa cochetezi cu ideea de a formula un recurs in anulare pentru a lua din nou in stapanire o casa dobandita pe nedrept nu mai este un gest demn, nu mai este un gest moral. Bineinteles, nu va recunoaste asta niciodata. Crede, in continuare, ca banii i se cuvin.

Sfanta uitare

Aceeasi moralitate in grava suferinta a dovedit-o si cand a trecut la preluarea bunurilor confiscate de statul roman de la Grupul Etnic German. Printr-un truc juridic de toata jena s-a stabilit ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania este continuatorul Grupului Etnic German, desfintat si interzis prin lege. Foarte bine, n-avea decat sa se joace de-a continuitatea la el in curte, dar fara bunuri, pentru ca fusesera toate confiscate. Valoarea lor, de cateva miliarde de euro, lua cu slabiciuni la inima pe oricine si-ar fi pus in minte vreo problema de morala. Asa ca, decat sa lesine vreunul, mai bine le-a trecut pe toate in patrimoniul FDGR. Chiar si pe cele ale evreilor, carora a uitat sa le mai inapoieze ceva. Normal, dintr-un exces de moralitate.

CCR, cat o ceapa degerata

Ai putea crede ca Iohannis, dupa cum vorbeste, este cel mai infocat aparator al legii. Este impresia de moment, pe care nu se sfieste sa o plaseze oriunde in lume, la orice pas. Occidentul se uita fermecat in gura lui si, normal, il sustine. Ceea ce Iohannis nu spune este faptul ca el este primul care incalca legea, nesocotind decizia Curtii Constitutionale de a o revoca pe Codruta Kovesi. Curtea, din cate se vede, nu valoreaza in ochii lui nici cat o ceapa degerata. Dar apoi, cu un tupeu de care mi se face scarba, trimite orice lege care nu-i convine tot la CCR. Si nu in mod neaparat pentru ca ar avea nevoie de retusuri, ci pentru ca morala politicii lui ii dicteaza sa blocheze orice actiune a puterii.

Tace si semneaza

Tot in virtutea unei morale greu de patruns vorbeste, pe deoparte, de unitate, de consens, iar pe de alta parte instiga fara retinere la proteste. Intentia lui de a ne dezbina in romanii lui si restul tine tot de morala. Morala lucrului prost facut. Pas cu pas. Si tot de morala tine si sa fie mut, fara a declara cuiva ce a hotarat la Bruxelles in numele Romaniei. L-am injurat pe Ponta de multe ori, dar ma tem ca trebuie sa-i dau dreptate uneori: „Iohannis, la Bruxelles, tace. Cand vine acasa, tace din nou. Semneaza ce-i pune Mekel in fata si asta e politica externa a Romaniei”. Mai moral de atat nu se poate, nu?

author avatar
Valentin Boeru
2.155 afisari

6 COMENTARII

  1. ”… nu ma era DE MULT președinte… ”, dom’ Boeru. Nu DEMULT, care e altă chestie. N-am citit mai departe. Jalnic…

    • La orice ziar, greselile sunt treaba corecturii, de aia e platita. Pe tine de fapt te doare ca ti-a lovit nasol la temelie idolul.

  2. mai tu cu lovitul,–-nu a lovit idolul nimanui s-a lovit pe el ca un dornic de a scrie articole in care sa blameze fara jena pe uniii doar.. boerule, de mafia psd-ta care vjefuieste rominia ce ai de scris?????JALNIC ESTI SI CRED CA ASA RAMII!!!!

    • Anonimule, se vede ca esti nou pe aici. In atati ani de cand Boeru semneaza aici i-a luat pe toti la rand, nu i-a scapat unul. Cauta si tu in arhiva, sunt sute si mii de articole in care i-a pocnit pe toti.

  3. Din momentul asta suspendarea presedintelui nu mai are temei. E nula.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger