AcasăNewsDespăgubiri uriașe de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce...

Despăgubiri uriașe de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp de elevii ei

eleviDespăgubiri uriașe de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp de elevii ei

O profesoară din Cluj-Napoca a câştigat în instanţă despăgubiri de la părinţii a doi foşti elevi, care au ironizat-o pe reţelele de socializare.

Copiii, elevi în clasa a VII-a la acea vreme, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei, imagini ce ilustrau o maimuţă, scrie clujust.ro.

Despăgubiri de 30.000 de lei de la părinți pentru profesoară

La aproape cinci ani de atunci, Judecătoria Cluj-Napoca a admis că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit.

Judecătoria Cluj-Napoca a obligat părinţii celor doi elevi să-i achite daune morale de 30.000 de lei profesoarei pe care adolescenţii au ironizat-o.

Totul a început în anul şcolar 2018-2019. Cu o zi înainte de începerea şcolii, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei, imagine care a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook.

Incidentul a avut loc în 2019

În martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, două imagini editate de colegul său.

Profesoara s-a adresat atunci instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale.

În urma procesului, instanţa a decis că faptele celor doi elevi „au adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei”, aşa că părinţii trebuie să-i dea 30.000 de lei, cu titlu de despăgubiri.

author avatar
Andreea Vlad
790 afisari

6 COMENTARII

  1. De regulă, presa noastră zice de cadrul didactic că așa-i trebuie, că nu i-a educat pe elevi, face și meditații.
    Niciun profesor excepțional nu e mediatizat în RO, să i se știe numele.

    • Toti putoii cred ca pot face orice. Sa ridiculizeze un om in fata intregii lumi, sa-i rapeasca astfel linistea si somnul. Iar ei sa rada si sa se creada isteti ca nimeni altii. Sper sa se aleaga si cu o bataie zdravana de la parintii lor, nu numai cu amenda.

  2. Pentru Anonimul care spune:”Pentru ca 2 copii au facut misto de ea?”, m-as bucura nespus cand acei 2 copii vor deveni adevarati infractori (caci asta le este viitorul dupa cum se poarta acum) si iti vor da cu o ranga in cap pe strada. Atunci voi spune: ” doar pentru o ranga in cap?”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger