AcasăNewsDespăgubiri de milioane de dolari pentru angajații din Sănătate concediați fiindcă au...

Despăgubiri de milioane de dolari pentru angajații din Sănătate concediați fiindcă au refuzat să se vaccineze anti-Covid!

covidDespăgubiri financiare pentru lucrătorii din domeniul sănătății concediați pentru că au refuzat vaccinarea anti-Covid. Câți bani va primi fiecare

Lucrătorii din domeniul sănătății din Illinois care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinarea împotriva COVID-19 au obținut o victorie importantă în instanță. Ei vor fi despăgubiți cu 10 milioane de dolari.

Să fie acest caz un avertisment pentru angajatorii care au încălcat Titlul VII”, a declarat Mat Staver, fondatorul și președintele Liberty Counsel, grupul din spatele procesului, pentru Washington Examiner.

Despăgubiri de 10 milioane de dolari

„Este deosebit de semnificativ și îmbucurător faptul că acest prim acord privind COVID la nivel de clasă îi protejează pe lucrătorii din domeniul sănătății.”

Cazul aparține lucrătorilor de la NorthShore University HealthSystem, care au intentat un proces în octombrie 2021, susținând că angajatorul lor a refuzat în mod ilegal să acorde derogări religioase de la vaccinarea COVID-19.

Astfel, 473 de angajați ai sistemului urmează să devină eligibili pentru compensație de 25.000 de dolari pentru că li s-a refuzat o scutire religioasă de la vaccinare. Cei 13 reclamanți implicați în proces vor fi eligibili pentru o sumă suplimentară de 20.000 de dolari, în timp ce cei care s-au vaccinat de a-și păstra locul de muncă, în ciuda obiecțiilor religioase, vor fi eligibili pentru încă 3.000 de dolari, potrivit foxbusiness.com.

Spitalul a încălcat drepturile civile

Judecătorul districtual american John Kness, care a fost numit de fostul președinte Donald Trump, a aprobat acordul și a părut să fie de acord cu afirmația grupului Liberty Counsel conform căreia mandatul a încălcat titlul VII din Legea drepturilor civile.

Oricine este concediat din cauza refuzului de a fi vaccinat va fi, de asemenea, eligibil pentru reangajare în sistem.

author avatar
Andreea Vlad
629 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger