AcasăNewsDesi l-a dat in gat pe primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, afaceristul Daniel...

Desi l-a dat in gat pe primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, afaceristul Daniel Capra ramane in arest

Acuzat de procurorii DIICOT de evaziune fiscala, afaceristul Daniel Capra, patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ramane in arest preventiv.

Capra spera sa scape de inchisoare, dupa ce a depus un denunt impotriva lui Iulian Badescu, primarul demisionar al Ploiestiului, insa actiunea respectiva nu i-a fost de folos.

Magistratii Tribunalului Prahova au constatat, miercuri, legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive luata fata de Daniel Capra, dar si fata de Nicolae Capra, fratele patronului de la Petrolul, sau fata de Marius Bucuroiu, directorul general al clubului din Ploiesti.

Cei trei sunt personajele principale ale unui dosar in care se vorbeste de o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, in cauza exista suspiciunea ca o parte dintre membrii gruparii, in calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti, au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger