AcasăNewsDesi e duminica, Muzeul BNR e deschis pentru cei care vor sa...

Desi e duminica, Muzeul BNR e deschis pentru cei care vor sa vada Cumintenia Pamantului

In cazul in care vreti sa vedeti indeaproape sculptura lui Brancusi pe care autoritatile spera sa o achizitioneze, aflati mai aveti cateva ore la dispozitie pentru a o putea admira fara sa platiti vreo taxa de intrare si fara sa va faceti o programare in prealabil, la muzeul Bancii Nationale.

Daca in mod normal muzeul e inchis duminica, in cursul acestei zile de 18 septembrie, sala in care se ragaseste Cumintenia Pamantului e deschisa pana diseara, la ora 20.

Sculptura marelui Brancusi a fost expusa inca de la mijlocul lunii iunie la muzeul Bancii Nationale, in sala de Marmura a Palatului Vechi al BNR, unde va ramane pana la final de octombrie. In mod obisnuit, lucrarea realizata de Constantin Brancusi in 1907 poate fi admirata doar in cazul in care doritorii isi anunta din timp aceasta intentie. De aceasta data, oficialii au facut o exceptie. In semn de apreciere – s-a anuntat- pentru sustinatorii campaniei si pentru gestul romanilor care au donat deja, in cadrul procedurii de subscriptie publica, menita sa adune suma de 6 miliaone de euro, careia i se adauga alte 5 milioane donate de Guvern, astfel incat lucrarea de patrimoniu sa poata fi cumparata de la actualii proprietari.

Dar si, cel mai probabil, pentru a le da ocazia celor care nu au facut deja donatii sa poata vedea indeaproape lucrarea, in cazul in care au in gand sa se alature subscriptiei publice care se va incheia la finele lunii in curs. Pana la recent, se anuntase ca suma stransa prin subscruptie publica era de circa 830.000 de euro.

sursa foto: Facebook/Cumintenia Pamantului

69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger