AcasăNewsDESECRETIZAREA dosarului 10 AUGUST – apel către noul ministru de Interne

DESECRETIZAREA dosarului 10 AUGUST – apel către noul ministru de Interne

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, cere noului Ministru de Interne, Nicolae Moga, să desecretizeze urgent dosarul privind violenţele la protestul din 10 august.

Sursa foto Facebook

Liberalul susţine că Moga trebuie să aibă o cu totul altă abordare față de predecesoarea sa, Carmen Dan.

„Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgenţă dosarul 10 august. Îi auzim pe pesedişti cum clamează fără întrerupere că au înţeles lecţia de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru”, a scris Raeţchi, miercuri, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că muşamalizarea evenimentelor din 10 august trebuie să înceteze.

„La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligaţia de a nu mai muşamaliza faptele şi de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetăţeni gazaţi şi bătuţi merită să afle adevărul, în paralel cu soluţionarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest paşnic”, a completat Raeţchi.

Noii miniştri de Interne şi Externe, Nicolae Moga şi Ramona Mănescu, au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană