AcasăNewsDescoperire șocantă în Marea Neagră, la 3,6 km de Eforie! Au fost...

Descoperire șocantă în Marea Neagră, la 3,6 km de Eforie! Au fost solicitați geniștii

marea neagra

Turiștii aflați duminică la Marea Neagră, în stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord s-au aflat în pericol din cauza unei mine marine, care se afla în derivă în apele mării.

Din fericire, mina a fost neutralizată de scafandrii Ministerului Apărării Naționale, la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Echipa de scafandri ai Forțelor Navale și-a început misiunea în jurul orelor 19.30 și s-a deplasat la fața locului cu două ambarcațiuni rapide, unde a aplicat procedurile operaționale standard pentru astfel de intervenții.

Mina, neutralizată și distrusă de scafandrii militari

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

author avatar
Andreea Vlad