Cauta

Descoperire ȘOCANTĂ a Curții De Conturi. Sute de mii de măști și combinezoane zac în depozitele DSU! Ce spune Raed Arafat

combinezoane

Sute de mii de combinezoane și măști speciale zac pline de praf în depozitele DSU, în timp ce medicii din prima linie au înfruntat coronavirusului fără echipamente de protecție. Curtea de Conturi a descoperit stocuri uriașe, care nu au mai ajuns în spitale!

Este vorba despre aproape 900.000 de combinezoane din Coreea și 400.000 de măști scumpe pentru cadrele medicale. Auditorii publici au constatat că „jumătate din combinezoanele aduse de la firma UPC LTD Korea se află încă în stoc la data de 15 iunie 2020”, deși la achiziționarea lor, în urmă cu trei luni, s-a folosit argumentul urgenței extreme.

Același lucru, stocuri mari din produse cumpărate pe repede înainte, chiar la jumătatea lui martie, și livrate imediat sau în interval de o lună, l-a descoperit Curtea de Conturi și în cazul măștilor supraevaluate pentru medici, în cazul contractului firmei bucătăresei din Giurgiu, finanțată cu bani din Abu Dhabi.

Raed Arafat reacționează: „N-am nicio problemă”

Raed Arafat reacționează în scandalul izbucnit din cauza stocurilor colosale de măști și combinezoane medicale, care zăceau de luni de zile în depozitele Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Nu sunt speriat, știu ce am făcut și știu ce fac. Nu am făcut nimic decât în interesul public. Dacă continuă atacurile, o să mă apăr. Dacă se ajunge le investigații și verificări, n-am nicio problemă. Eu consider că toți care au muncit în această perioadă, DSU, IGSU, colegii de la diferite ministere, au lucrat cu bună credință, pentru a rezolva o problemă”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că este pentru prima oară când la un control al Curții de Conturi se scurg „live” informații în presă și că, până în acest moment, relația dintre DSU și această instituție a fost una bună. El a adăugat că DSU trebuie să se pregătească până în toamnă, când ar trebui să lovească al doilea val al pandemiei, dar că acum este mai mult ocupat cu hârtiile.

„Până în toamnă, avem o singură obligație. Iar noi în loc să lucrăm, de dimineață până seara dăm răspunsuri, dăm cu hârtiile. Fereasta să ne pregătim mai bine e acum, dacă o pierdem o să ma întrebați dar de ce din nou n-avem asta, n-avem asta. Pentru ca eram ocupați, sa scriem, să dăm hârtii. Dacă cineva consideră să pună un contabil și un jurist în locul nostru, atunci să îl pună. Un reprezentant de la Curtea de Conturi, ca sa vadă cum se ia o decizie, cât de greu se iau.”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version