AcasăNewsDescoperire ȘOCANTĂ a Curții De Conturi. Sute de mii de măști și...

Descoperire ȘOCANTĂ a Curții De Conturi. Sute de mii de măști și combinezoane zac în depozitele DSU! Ce spune Raed Arafat

combinezoane

Sute de mii de combinezoane și măști speciale zac pline de praf în depozitele DSU, în timp ce medicii din prima linie au înfruntat coronavirusului fără echipamente de protecție. Curtea de Conturi a descoperit stocuri uriașe, care nu au mai ajuns în spitale!

Este vorba despre aproape 900.000 de combinezoane din Coreea și 400.000 de măști scumpe pentru cadrele medicale. Auditorii publici au constatat că „jumătate din combinezoanele aduse de la firma UPC LTD Korea se află încă în stoc la data de 15 iunie 2020”, deși la achiziționarea lor, în urmă cu trei luni, s-a folosit argumentul urgenței extreme.

Același lucru, stocuri mari din produse cumpărate pe repede înainte, chiar la jumătatea lui martie, și livrate imediat sau în interval de o lună, l-a descoperit Curtea de Conturi și în cazul măștilor supraevaluate pentru medici, în cazul contractului firmei bucătăresei din Giurgiu, finanțată cu bani din Abu Dhabi.

Raed Arafat reacționează: „N-am nicio problemă”

Raed Arafat reacționează în scandalul izbucnit din cauza stocurilor colosale de măști și combinezoane medicale, care zăceau de luni de zile în depozitele Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Nu sunt speriat, știu ce am făcut și știu ce fac. Nu am făcut nimic decât în interesul public. Dacă continuă atacurile, o să mă apăr. Dacă se ajunge le investigații și verificări, n-am nicio problemă. Eu consider că toți care au muncit în această perioadă, DSU, IGSU, colegii de la diferite ministere, au lucrat cu bună credință, pentru a rezolva o problemă”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că este pentru prima oară când la un control al Curții de Conturi se scurg „live” informații în presă și că, până în acest moment, relația dintre DSU și această instituție a fost una bună. El a adăugat că DSU trebuie să se pregătească până în toamnă, când ar trebui să lovească al doilea val al pandemiei, dar că acum este mai mult ocupat cu hârtiile.

„Până în toamnă, avem o singură obligație. Iar noi în loc să lucrăm, de dimineață până seara dăm răspunsuri, dăm cu hârtiile. Fereasta să ne pregătim mai bine e acum, dacă o pierdem o să ma întrebați dar de ce din nou n-avem asta, n-avem asta. Pentru ca eram ocupați, sa scriem, să dăm hârtii. Dacă cineva consideră să pună un contabil și un jurist în locul nostru, atunci să îl pună. Un reprezentant de la Curtea de Conturi, ca sa vadă cum se ia o decizie, cât de greu se iau.”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

author avatar
Andreea Vlad
1.598 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu cumva noii vicepresedinți ai Curtii de Conturi a României, Ilie Sârbu ( socrul lui viorel ponta) si Niculae Bădălău (condamnat pentru că a furat 4 saci cu grâu de la CAP in 1988) au descoperit toate astea ? Este foarte interesant de știut ….În psd sunt numai specialiști….unul și unul…somități…
    PSD, numai nenorociri ati făcut în țara asta de 30 ani încoace….

  2. Este normal sa se asigure stocuri pt interventie.
    Ar fi de interes daca Stocurile se fac cu produse realizate in Romania ( firma TAPARO…..) sau doar IMPORT!Asta pentru ca la inceputul pandemiei Guvernul a solicitat companiilor romanesti, inclusiv Romarm sa incepand sa produca astfel de echipamente

  3. Se mizeaza pe faptul ca Raed e incoltit din toate partile.Ca si- a asumat treburi grele, din care, pe sub masa , profita cateii.Cu multa treaba pe cap, neatent la detalii, cu smecheri pe post de onesti, obosit si nervos, e profilul perfect pt un dosar penal.
    Dupa ce va fi dat la o parte, sacalii se vor infrupta fix din ce a cladit el.Se vor”privatiza” ca multe altele in Romania.
    Necazul cel mare e ca nu e vorba de o fabrica, ci chiar de balanta intre viata si moarte a cetatenilor.Eu am lucrat 15 ani in domeniul medical.Nu va dati seama ce inseamna asta referitor la sigurata sanatatii publice.Chiar aia de urgenta !

  4. ”„Nu sunt speriat, știu ce am făcut și știu ce fac. Nu am făcut nimic decât în interesul public. Dacă continuă atacurile, o să mă apăr. Dacă se ajunge le investigații și verificări, n-am nicio problemă. Eu consider că toți care au muncit în această perioadă, DSU, IGSU, colegii de la diferite ministere, au lucrat cu bună credință, pentru a rezolva o problemă”, a spus Raed Arafat.”

    Arahatule, ne doare-n cot de ”consideratiile” tale !
    Stai linistit ca beciul domnesc e aproape si nu PSD te va infunda, fiindca astia sint aparatorii tai fara conditii !
    Daca nu cumva pleci prin Siria si nu mai revii !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger