AcasăNewsDescoperire revolutionara! Cum tai pofta de tigara in numai 15 minute!

Descoperire revolutionara! Cum tai pofta de tigara in numai 15 minute!

Oamenii de stiinta au descoperit o noua metoda pentru a taia, temporar, pofta de tigara la fumatori. Cercetatorii de la Medical University of South Carolina au folosit stimularea magnetica a neuronilor din creierele subiectilor, reusind sa-i faca sa renunte pe moment la dorinta de a fuma.

Procedura se foloseste deja in tratarea depresiei si este prescrisa ca tratament pentru adultii care nu se pot opri din spus minciuni.

Cercetatorii au expus experimentului 16 fumatori care au au urmat fie o sedinta de 15 minute de stimulare magnetica transcraniana cu frecventa inalta, fie 15 minute de tratament placebo. Inainte de experiment toti participantii au fost rugati sa nu fumeze timp de doua ore. Desi stimularea magnetica nu este dureroasa ea necesita anesteziere.

Inainte de a incepe tratamentul, oamenii de stiinta le-au aratat subiectilor mai multe imagini menite sa le starneasca pofta de nicotina, dupa care au fost pusi sa dea cate o valoare afirmatiilor de genul: „As face orice pentru o tigara acum” sau „Voi fuma cat de curand voi putea”.

Dupa tratament, respondentii au fost pusi iarasi sa declare cat de mult si-ar dori sa fumeze. Participantii care au primit tratament de stimulare magnetica au prezentat o dorinta mult mai slaba de a fuma la finalul experimentului fata de cei cu tratament placebo.

Autorii studiului au precizat ca cei care vor dori sa renunte la fumat vor avea nevoie de mai multe sedinte de simulare magnetica transcraniana pe zi, pentru a-si putea reduce semnificativ nevoia de nicotina.

author avatar
Alina Costache
1.416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger