AcasăNewsDescoperire mai puțin obișnuită. Ce s-a găsit în bagajul unei femei, pe...

Descoperire mai puțin obișnuită. Ce s-a găsit în bagajul unei femei, pe aeroportul din Cluj/Ar fi vrut să le ducă în Marea Britanie – FOTO

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Descoperire mai puțin obișnuită făcută de către poliţiştii de frontieră, în bagajul de cală al unei femei din Tulcea, ajunsă pe aeroport, în Cluj. „Comoara” din bagaj a fost depistată în timpul unui control. Femeia ar fi intenționat să transporte bunurile în Marea Britanie, unde a spus că locuieşte.

Zeci de flori de mină, care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost găsite în bagajul de cală al unei femei, la ieşirea din ţară de pe Aeroportul Cluj Napoca, informează, vineri, 12 ianuarie, Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu colegii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au făcut joi o descoperire mai puţin obişnuită.

Mai exact, în bagajele unei femei au găsit nu mai puţin de 45 de flori de mină susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional – anunță vineri Poliția de Frontieră.

S-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori

„În data de 11.01.2024, în jurul orei 17.35, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de către ofiţerii de securitate care au sesizat faptul că, în bagajul de cală al unei persoane care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, se află mai multe obiecte interzise.

Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie apaţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii. Persoana în cauză a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte”, transmite sursa citată.

Ce a urmat după descoperirea florilor de mină

Ce a urmat după descoperirea cantității impresionante de flori de mină în bagajul femeii? „Colecția” de elemente de mineralogie a fost reținută, urmând să fie expertizată, pentru a se stabili nu doar valoarea, ci și proveniența acesteia.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora”, a mai informat Poliția de Frontieră.

author avatar
Andrei Coman
724 afisari

3 COMENTARII

  1. „Zeci de flori de mină, care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, …”
    De unde si pana unde PATRIMONIU CULTURAL NATIONAL??? Pe principiul asta si bolovanul meu din butoiul cu varza este din patrimoniul cultural national. Ce treaba o avea culturalul cu niste pietre vandute pe marginea drumului sau gasite pe grohotisuri? S-a tampit lumea de tot, in curand si beshina va deveni patrimoniu cultural national.

  2. Florile de mina sunt minerale rare, nu gasesti in orice zu asa ceva, sunt la fel de rare ca si filoanele de aur. Individa le ducea spre vanzare acolo, de ce oare?! Ca se cauta! Basina ta nu va fi niciodata patrimoniu, fiecare avem cateva, mai ales dupa fasole!!

  3. Flori de mina se vindeau in piete. Le aduceau cei din zonele cu extractii miniere. Nu erau chiar asa de rare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger