AcasăNewsDescoperire macabra in Satu-Mare: Zeci de cranii de cal gasite intr-un canal!

Descoperire macabra in Satu-Mare: Zeci de cranii de cal gasite intr-un canal!

Socant: 68 de capete de cal, aruncate intr-un canal de la marginea unui sat din judetul Satu-Mare, au fost descoperite zilele trecute.

Ramasitele au fost abandonate langa un drum agricol. Capetele prezentau urme de impuscaturi – metoda de sacrificare specifica abatoarelor care se ocupa cu prelucrarea carne de cabalina, potrivit jurnalistilor de la Gazeta Nord Vest. Au fost alertate autoritatile, iar reprezentatii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au constatat faptul ca cele 68 de cranii descoperite nu prezinta urme avansate de descompunere, semn ca ele au fost aruncate relativ recent.

Cum pe raza judetului Satu-Mare nu exista nici un abator autorizat pentru sacrificarea cabalinelor, exista doua posibilitati – fie animalele au fost sacrificate intr-un abator neautorizat , fie sacrificarea s-a produs intr-un abator dintr-un judet invecinat.

Localnicii marturisesc ca nu au stiut nimic despre aceasta situatie. Prefectul de Satu-Mare, Eugeniu Avram, a cerut institutiilor abilitate sa afle informatii cu privire la provenienta craniilor, pentru a se putea lua cat mai repede masurile legale impotriva celor vinovati.

Amintim ca descoperirea vine la cateva zile de la izbucnirea unui intreg scandal, dupa ce autoritatile londoneze anuntau ca au importat din Franta burgeri din carne de cal produsa in Romania.

author avatar
Bogdan Enache
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger