AcasăNewsDescoperire incredibilă! Tânără găsită ascunsă într-o geantă, la PTF Curtici. Unde ar...

Descoperire incredibilă! Tânără găsită ascunsă într-o geantă, la PTF Curtici. Unde ar fi vrut să ajungă

foto cu caracter ilustrativ/sursa: Facebook - Poliţia de Frontieră Română

Descoperire mai puțin obișnuită la vamă, într-un tren care circula din București spre Budapesta.

O femeie în vârstă de 20 de ani a fost găsită ascunsă într-o geantă, la Vama Curtici. Geanta se afla în trenul București Nord – Budapesta.

sursa foto: politiadefrontiera.ro

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o femeie din Siria care a încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, ascunsă în bagajul fratelui ei, cetățean german”, a anunțat luni, 5 februarie, Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Bărbatul avea asupra sa un bagaj și o geantă voluminoasă

Descoperirea a fost făcută recent, și anume la primele ore ale zilei de duminică. Un control pe care l-au făcut polițiștii de frontieră au scos la iveală situația de-a dreptul incredibilă. În interiorul unei genți „voluminoase” s-a descoperit că stătea pitită o tânără. După ce a fost găsită femeia, oamenii legii au făcut verificări, stabilind că tânăra și bărbatul – intrat și el în vizorul polițiștilor – sunt frați.

Polițiștii de frontieră au aflat și o primă posibilă explicație pentru această metodă la care au recurs cei doi – femeia ar fi vrut să ajungă la familia sa, aflată într-un stat din Europa. „În data de 04.02.2024, în jurul orei 05:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean german, având asupra sa un bagaj și o geantă voluminoasă.

În urma controlulului fizic a fost descoperită, în interiorul genții, o persoană de sex feminin.

Ambele persoane au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în cadrul cărora a fost stabilit faptul că sunt frați. De asemenea, au recurs la această metodă întrucât tânăra, în vârstă de 20 de ani, dorea să ajungă la familia ei stabilită într-un stat din vestul Europei”, se mai precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.

În cazul de față se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru tânăra descoperită în bagaj și complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru fratele acesteia, „la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun” – au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

author avatar
Andrei Coman