AcasăNewsDescoperire datatoare de fiori: Zeci de trupuri fara viata gasite la bordul...

Descoperire datatoare de fiori: Zeci de trupuri fara viata gasite la bordul unei ambarcatiuni, in Italia (VIDEO)

Aproximativ 30 de persoane au fost gasite fara suflare pe un vas, in apele italiene.

Zecile de cadavre au fost descoperite intr-o ambarcatiune in care se inghesuisera peste 500 de imigranti, anunta BBC. Din primele informatii, oamenii ar fi murit sufocati, fiind gasiti claie peste gramada intr-o zona care ar fi trebuit sa fie restrictionata accesului pasagerilor, situata sub puntea vasului. Ambarcatiunea respectiva strabatea un traseu intre Sicilia si coasta nord-africana, in momentul in care autoritatile locale au intervenit pentru a-i salva pe pasagerii aflati in barca.

Se stie ca in Italia ajung foarte des astfel de barci pline cu imigranti, foarte multi de pe continentul african, care incearca sa gaseasca adapost in aceasta tara. Este vorba de familii cu copii, dar si de femei gravide, care incearca sa le asigure un trai mai bun micutilor lor.

In primele sase luni ale acestui an, in Italia au ajuns, conform datelor anuntate de catre autoritatile de la Roma, peste 60 de mii de imigranti. Oamenii isi pun vietile in pericol, in incercarea de a ajunge pe teritoriul italian, pentru a scapa de saracie, toamna trecuta, nu mai putin de 300 de africani au pierit dupa ce o ambarcatiune care ar fi urmat sa-i aduca in Italia s-a scufundat in Lampedusa, sudul Siciliei.

[youtube]a9OgKQqAQIg[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger