AcasăNewsDescinderi la sediul Federatiei Romane de Ciclism

Descinderi la sediul Federatiei Romane de Ciclism

Politistii au descins luni la sediul Federatiei Romane de Ciclism, unde efectueaza mai multe perchezitii. Ancheta vizeaza intreaga conducere a federatiei,  existand suspiciunea de fals intelectual si uz de fals.

La sediul Federatiei Romane de Ciclism – care se afla in incinta Ministerului Tineretului si Sportului – se afla politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, scrie digi24.ro. Ancheta ii vizeaza atat pe presedintele federatiei, cat si pe vicepresedinte si secretari, care sunt suspectati de fals intelectual si abuz in serviciu, in legatura cu utilizarea banilor destinati sportivilor.

O parte din cliclisti ar fi trebuit sa mearga la un concurs in SUA, dar banii au fost folositi in alte scopuri. Pe de alta parte, au fost facute achizitii la preturi supraevaluate, mai noteaza sursa citata.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, din ancheta au rezultat indicii ca reprezentantii structurii sportive ar fi inregistrat in contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip „fantoma”, pentru achizitionarea de bunuri sau servicii. Operatiunile comerciale se presupune ca erau fictive, in scopul insusirii in interes personal a banilor.

„De asemenea, exista suspiciuni ca importante sume de bani alocate de administratia publica centrala pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite in alte scopuri, fiind virate catre conturile proprii ale persoanelor cu functii de conducere din cadrul structurii sportive”, se mai arata in comunicatul citat.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger