AcasăNewsDescinderi la locuinta medicului Mihai Lucan

Descinderi la locuinta medicului Mihai Lucan

Chirurgul clujean s-a trezit cu procurorii la usa, in aceasta dimineata, inainte de rasaritul soarelui. Reprezentantii DIICOT au venit sa faca perchezitii la domiciliul medicului Mihai Lucan.

UPDATE: Din precizarile facute de reprezentantii DIICOT in cazul de fata rezulta ca actiunea de miercuri vizeaza „destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave”.

Anchetatorii aduc in discutie „suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul  2005 si pana la finalul anului 2016, un numar de trei suspecti, angajati ai unei clinici medicale din Cluj, au constituit un grup infractional organizat, care a avut ca scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul persoanei vatamate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de catre angajatii acestei unitati sanitare, in beneficiul unei clinici medicale private, entitate prin intermediul careia suspectii si-au promovat interesele”.

Din comunicatul DIICOT reiese din faptul ca „prima dintre modalitatile efective prin care s-a realizat  elapidarea persoanei vatamate a constat in folosirea resurselor financiare, materiale si umane (materiale medicale, reactivi chimici, aparatura specifica, activitatea efectiva de specialitate prestata de catre personalul medical, utilitati, etc.) ale laboratorului de analize din cadrul institutului si care au fost utilizate pentru efectuarea determinarilor anatomo-patologice in beneficiul clinicii apartinand societatii comerciale”, o alta „in diminuarea cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicala pe care le presupunea internarea pre si post operatorie in cadrul institutului a pacientilor asupra carora au fost efectuate interventii chirurgicale in cadrul clinicii medicale private, cu referire exclusiv la serviciile de spitalizare, activitate ce presupunea asigurarea cazarii efective a pacientului in conditiile asigurarii  asistentei medicalei  calificate”.

Procurorii au anuntat si ca „in perioada 2007-2009 un numar de 159 de pacienti au facut obiectul unor proceduri medicale (crioterapie prostatica/renala) care au fost efectuate in cadrul clinicii private  cu ajutorul unei aparaturi medicale (GALIL) apartinand institutului si transferata fara titlu din incinta acestei institutii in cea a clinicii private, in conditiile in care sumele necesare achizitionarii kit-urilor necesare utilizarii acestuia (ace speciale, heliu, argon) au fost achitate de catre institutia de stat, iar pacientilor le-a fost perceputa sume consistente de bani cuprinse intre 3000 si 6.700 euro/interventie, echivalent in lei, reprezentand atat procedura medicala propriu-zisa, precum si kit-ul necesar reprezentat de un set instrumentar format din ace speciale + alte consumabile specifice (butelii cu gaze – heliu si argon), intreg setul constand aproximativ 3.800 euro per pacient”.

––

In cazul de fata se fac nu mai putin de 5 perchezitii, toate in Cluj. Una dintre ele la domiciliul fostului director al Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj, iar o alta clinica privata a acestuia.

Perchezitiile vor fi urmate de audieri. „Stiu ca vor fi dusi la audieri, la Bucuresti. (…) nu exista nicio dovada ca au fost comise faptele de domnul profesor Lucan sau de Ciprian Lucan, se bazeaza pe niste estimari pe care le-au facut nu se stie cum, nu exista o expertiza. Din punctul nostru de vedere e un nonsens ce se intampla”, a precizat avocatul medicului.

Din cate anunta televiziunile de stiri, in cazul de fata anchetatorii ar avea suspiciuni de delapidare, prejudiciul ridicandu-se la circa un milion de euro.

sursa foto: captura video Antena3

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger