AcasăNewsDescinderi la casa „Regelui” Cioabă. „Probabil vecinii au făcut o sesizare că...

Descinderi la casa „Regelui” Cioabă. „Probabil vecinii au făcut o sesizare că facem fum”

S-au făcut percheziții la domiciliul autointitulatului „Rege” Cioabă. Într-o primă reacție, Daniel Cioabă a declarat că, probabil, ar fi fost vorba despre o sesizare venită din partea vecinilor.

Peste 100 de kilograme de plumb și o instalație de prelucrare a metalului au fost confiscate de Garda de Mediu în urma descinderilor făcute la reşedinţa „Regelui” Cioabă din Braşov, potrivit Antena 3.

Mai mult, inspectorii au aplicat și două amenzi în valoare de 25.000 de lei. S-au verificat și acte, precum și modul în care mai multe cantități de fier au fost transportate sau depozitate.

Reacționând pe marginea acțiunii oamenilor legii, Daniel Cioabă a declarat că, cel mai probabil, vecinii ar fi fost cei care i-au sesizat. Totul, după ce ar fi făcut curat în curte și ar fi dat foc unor vechituri din gospodărie, iar vecinii s-ar fi sesizat din cauza fumului, în ideea că s-ar produce o poluare a mediului.

Daniel Cioabă: Noi am făcut ceva curățenie prin curte

„Da, au fost (n.r. percheziții), nu știu, au fost din partea unei sesizări. Noi am făcut ceva curățenie prin curte și s-au mai ars unele lucruri vechi și probabil vecinii au făcut o sesizare că facem fum și poluăm mediul.

Niște cenușă ce era, niște deșeuri de prin curte, ce am ars”, a spus Daniel Cioabă, pentru postul TV menționat.

Acesta a făcut declarații și cu privire la amenda dispusă de către autorități.

„Mi-au dat o amendă așa simbolic acolo, care mi s-au adus la cunoștință că n-avem voie să facem anumite lucruri. Ne-au spus niște chestii noi pe care nu le știam, s-au mai schimbat legile între timp, totul este în regulă”, mai declarat Cioabă.

Din imaginile prezentate de postul TV se poate observa că la acțiune au participat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, dar și că în fața porții s-a aflat și o dubă a Jandarmeriei.

author avatar
Andrei Coman