AcasăNewsDescinderi la APIA Bucuresti: Directori, un avocat, medici veterinari, suspectati de coruptie

Descinderi la APIA Bucuresti: Directori, un avocat, medici veterinari, suspectati de coruptie

Directorul APIA Bucuresti, consilieri ai agentiei, un preot, un avocat, medici veterinari de la DSVSA Suceava si fermieri sunt suspectati intr-un dosar de corupite. DNA face mai multe perchezitii, ancheta vizand acordarea ilegala de subventii pentru exploatatii agricole si asociatii zootehnice.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca miercuri au loc 13 perchezitii in Bucuresti si in judetele Suceava si Dambovita, cinci dintre acestea avand loc la sediile unor institutii publice si persoane juridice. In ancheta sunt vizati functionari publici cu functii de conducere in plan local si oameni de afaceri.

Surse judiciare, citate de realitatea.net, au declarat ca printre institutiile la care se fac perchezitii sunt si Agentiile de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Suceava si Bucuresti.

Potrivit surselor citate, in acest caz sunt vizate 20 de persoane, intre care directorul general al APIA Bucuresti, consilieri de la APIA, medici veterinari de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, un avocat, un preot, politisti si fermieri, in legatura cu fapte de coruptie privind acordarea ilegala de subventii in 246 de dosare din domeniul zootehnic.

Anchetatorii arata ca la nivel APIA Suceava a fost constituit un grup infractionat din care faceau parte functionari cu atributii de verificare si aprobare a dosarelor de subventie, respectiv Nicoleta Cheler, Lya Chiriac si Ionela Melania Blanariu. Inculpatii ar fi admis la plata cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafata sau in domeniul zootehnic unor persoane fizice si juridice care nu indeplineau conditiile de eligibilitate.

Din documentele anchetatorilor rezulta ca pentru indeplinirea conditiilor de eligibilitate, medicii veterinari suspectati in acest caz au modificat in baza nationala de date a ANSVSA – SNIIA data infiintarii exploatatiilor sau a miscarilor de animale, „in unele cazuri fiind utilizate exploatatii virtuale”, arata sursele citate.

Ancheta in acest caz este coordonata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava, persoanele suspectate urmand sa fie audiate de acestia.

Foto: stiri.tvr.ro

author avatar
Alina Costache
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger