AcasăNewsDescinderi în Capitală și în Iași, într-un dosar cu un prejudiciu de...

Descinderi în Capitală și în Iași, într-un dosar cu un prejudiciu de 27 milioane de dolari

Descinderi în Capitală și în Iași, într-un dosar cu un prejudiciu de 27 milioane de dolari (sursa foto: Facebook)

Oamenii legii au ieșit pe teren, în dimineața zilei de joi, 29 iulie, pentru a pune în aplicare cinci mandate de percheziție, atât în București, cât și în județul Iași.

Este vorba despre o acțiune derulată de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti și cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi.

Din câte au mai anunțat, într-un comunicat, reprezentanții Poliției Capitalei, perchezițiile se fac în cadrul unui dosar penal în care sunt suspiciuni de evaziune fiscală.

”Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2018-2020, reprezentanţii unei societăţi comerciale au omis înregistrarea veniturilor de peste 27.000.000 USD realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, susține sursa citată.

Percheziții domiciliare în mai multe județe, la suspecți de evaziune fiscală

În urmă cu aproximativ două săptămâni, mai exact în dimineața zilei de 13 iulie, IGPR anunța derularea mai multor percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Și anume că polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Olt au pus în aplicare nu mai puțin de 13 mandate de percheziție, în județele Maramureș, Brașov, Ilfov, Buzău și Olt.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 1 ianuarie 2012 – 21 decembrie 2017, reprezentanții unei societăți comerciale, din județul Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății, operațiunile desfășurate cu alte societăți comerciale, refuzând să prezinte organelor fiscale documentele legale, fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 769.577 de lei”, potrivit comunicatului IGPR.

Perchezițiile au fost urmate de audieri.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger