AcasăNewsDescinderi în București și Ilfov. Dosar cu amănunte cutremurătoare

Descinderi în București și Ilfov. Dosar cu amănunte cutremurătoare

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Poliţiştii fac, miercuri, 6 decembrie, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune.

Vizați de suspiciunile anchetatorilor sunt mai mulți indivizi care identificau persoane vârstnice care nu au moștenitori și încercau să le ia averile.

Bătrânii ar fi fost plasați într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, și ar fi fost amenințați și loviți, pentru a fi intimidați.

Astfel, miercuri dimineață, polițiștii Capitalei au ieșit în teren pentru a face percheziții și a pune în executare 10 mandate de aducere, în București și județul Ilfov.

Din câte reiese din anunțul anchetatorilor, „schema” ar fi fost pusă la cale de suspecții în acest caz încă din 2017. Aceștia ar fi „pus ochii” pe mai multe persoane cu vârste înaintate, cu dizabilități fie psihice, fie fizice, și fără moștenitori, pe care le-ar fi dus într-un imobil. Acolo, bătrânii ar fi trecut prin momente cutremurătoare. Ar fi fost agresați fizic și amenințați.

„În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

În fapt, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora”, a anunțat miercuri Poliția Capotalei, într-un comunicat.

Căsătorii „din interes”, în ciuda diferenței mari de vârstă

Și nu sunt singurele amănunte cutremurătoare ce ies la iveală din această anchetă. Oamenii legii au descoperit că cinci dintre suspecții în acest caz s-au căsătorit cu persoanele vătămate. Totul, în încercarea de a le prelua bunurile.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior”, conform Poliției Capitalei.

După percheziții, urmează audieri

Urmează să fie puse în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

„Totodată, vor fi conduse la sediul subunității șase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății.

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare”, a mai transmis Poliția Capitalei.

În acest caz, cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

 

author avatar
Andrei Coman
493 afisari

6 COMENTARII

  1. asa se fac averile…sau dupa ce mashini circula pe strada
    toti au creierii lu elon musk!

    apropos:
    -mai e publicitate pe X ?

  2. Pedeapsa maxima cu executare si muca silnica! Unde e Militia de pe timpul lui Ceausescu?!O sa regretam protectia oferita pe atunci oamenilor.Daca erai cinstit si corect lasand politicul deoparte, nu exista sa nu ti se faca dreptate cu varf si indesat.In plus aveam si forta de munca in sectoarele unde nu existau voluntari 😉

    • Gugulane , militia pe timpul lui ceausescu era pe camp si niciodata pe strada! Infractorii isi faceau de cap atunci, nefiind lumina pe strazi seara pina la ziua! Femeile care iesea de la sch.2 si /mergea la schimb.3 erau talharite,violate.In trolee daca mergeai in usa neinchisa de agloimeratie/preaplin ti se mai smulgea si caciula din cap daca era de blana! Numai cine n-a trait timpurile alea e ori naiv ori prost.Seara la ora 21 aprox. veneau miltienii in parcuri sa goneasca tineri ce mai stateau de vb. la o tigare! ,,Mars acasa ca maine te duci la scoala”-in luna august cind absolut e vacanta pe tot globul!

      • ai sa fii surpins sunt unii din aparatul securistonomenclaturist care au trait timpurile alea si te mint in fata cu tupeu ca era bine si numai prostii nu traiau bine pe vremea odiosului

  3. „Din câte reiese din anunțul anchetatorilor, „schema” ar fi fost pusă la cale de suspecții în acest caz încă din 2017.”
    Din 2017 pana in 2024 (mai sunt 3 saptamani pana atunci) Politia unde a fost, in boscheti, la pacanele, la bagaboante, in concediu, la mare?

    • Pina atunci militia a fost la pacanele, la fetitze(bagaboante), la panda sa-npuste si ei un ban, cu radaru, etc. In general pe frecangeala!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger