AcasăNewsDescinderi DNA la Oracle. CEO-ul Sorin Mândruțescu, luat pe sus

Descinderi DNA la Oracle. CEO-ul Sorin Mândruțescu, luat pe sus

Companiile private, luate în vizor de DNA

Cazurile de corupție în mediul privat investigate de DNA sunt extrem de rare, iar perchezițiile la astfel de companii aproape nu au existat până acum. Niște descinderi în forță efectuate ieri  la Oracle ne reamintește că faptele de corupție din mediul privat sunt stipulate în Codul Penal și pedepsite ca atare. În cazul de față este vizat chiar CEO-ul companiei, Sorin Mândruțescu.

Companiile private luate în vizor de DNA

Astfel, procurorii DNA  au căutat la Oracle contracte acordate în schimbul unei mite foarte mari. Denunțul ar fi fost făcut chiar de către un prieten din copilărie al lui Mândruțescu, Mihai Popazov, proprietarul Total Net Solution. Pentru a primi oferte de prețuri avantajoase de la ORACLE, firmele românești partenere erau obligate să cotizeze în conturile lui Mândruțescu, șeful din România al multinaționalei.  Mita pentru care procurorii au probe depășește 1.000.000 EURO. Perchezițiile au început de dimineață, la ora 09:00, iar suspectul, CEO-ul companiei, a fost dus la sediul DNA. La închiderea ediției acesta era audiat de procurori. Sorin Mîndruţescu se află la conducerea Oracle România din 2003, funcţie din care coordonează în prezent peste 4.000 de angajaţi. El a intrat în echipa Oracle în urmă cu 15 ani, ca director de vânzări pentru aplicaţiile software dedicate zonei de servicii financiare. Mîndruţescu s-a ocupat de-a lungul anilor de coordonarea mai multor proiecte IT, dintre cele mai notabile fiind procesul de design şi aplicare a strategiilor IT pentru Banca Comercială Română – Erste Bank Austria. Între 2004 şi 2008 a fost sales director al operaţiunilor din Europa de Sud-Est, funcţie din care a coordonat 11 ţări din Europa de Sud-Est. Anterior, Sorin Mîndruţescu a lucrat la Bancorex şi la Banca Turco-Română.

author avatar
Ramona Feraru
1.478 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tovarase Predoiu va doresc din suflet cat mai multe premii cinematografice, dar mai ales acelasi tratament … dvs. si intregii echipe colaboratoare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger